Kolpingova rodina Velká Bíteš

Kontaktní osoba: Petr Mašek
Mobil
: +420 734 435 402
E-mail:
  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 
Facebook: https://www.facebook.com/kolpingbites
Instagram: https://www.instagram.com/kolpingbites/
 

Kolpingova rodina ve Velké Bíteši se zaměřuje na práci s dětmi a mládeží. V rámci farnosti se podílíme na různých společných akcích pro mládež, pro rodiny s dětmi i pro seniory. Mezi naše činnosti patří zejména různé sportovní a kulturní akce, jako jsou například Pohádkový les, odpoledne pro děti, setkání u táboráku, sportovní klání, podpora kulturních vystoupení, chrámový zpěv, knihovnická činnost a podobně. Každoročně pořádáme rodinné rekreace se společenským a duchovním programem.

Naším heslem je známý výrok A. Kolpinga: Potřeby doby vám ukáží, co máte dělat. Společným úsilím tedy napomáháme budovat občanskou a demokraticky smýšlející společnost na základě orientace na vzájemnou komunikaci, lidskou osobnost a kulturní pluralitu.

Naše Kolpingova rodina je součástí Kolpingova díla ČR. Máme partnerskou Kolpingovu rodinu z bavorského Schrobenhausenu, se kterou se navštěvujeme.

Pro ostatní organizace z Bítešska nabízíme k pronájmu za dobrých podmínek skákací hrad na akce pro děti a rozkládací stan 3x6 m.

 

Plán akcí Kolpingovy rodiny Velká Bíteš 2024
2. 2. - 4. 2.  Víkendovka
4. 4. - 7. 4.  Zájezd do Bolzána
2. 6.  Pohádkový les
 6. 7. - 13. 7.  Mladší farní tábor
 13. 7 - 25. 7.  Starší farní tábor
 25. 7. - 28. 7.  Tábořiště pro rodiny
 27. 7. - 3. 8.   Rodinná dovolená
 4. 8. - 12. 8.  Expedice Balkán
 31. 8.   Bíteš hledá borce
 27. 9. - 30. 9.   Návštěva v partnerské KR Schrobenhausen
   
Bítešská akademie – několik přednášek během rok
Deskovky s Kolpingem – poslední středa v měsíci

 

 

pohadkovy_les_1priloha4schola1

 

ARCHIV AKTUALIT

 

Kolpingova rodina uspořádala zimní tábor

Tábor foto_1O pololetních prázdninách na přelomu ledna a února si bítešské děti užily krátký tábor, který se uskutečnil v Měříně. Nesl se v duchu filmu Karlík a továrna na čokoládu. Z táborové výpravy nám účastníci poslali dopis.

Kolpingova rodina se chystá do Německa

2019 Velka_Bites_Stadtfest_7_von_7V plném proudu jsou přípravy na návštěvu Schrobenhausenu, která se uskuteční 1.-3. května. V Bíteši jsme již vytipovali a naměřili obrazy Tomáše Lajkepa, které budou vystaveny v Kolpingově domě ve Schrobenhausenu a připravujeme vernisáž. Záštitu nad celou akcí převzal Libor Havlík, centrální sekretář Kolpingova díla ČR, který nás také doprovodí. Se svými hosty se letos zúčastníme prvomájových slavností v Mühlriedu, navštívíme kostel sv. Václava v Oberlauterbachu a ochutnáme jejich tradiční chřestovou kuchyni.

Kdo by měl ještě zájem se zúčastnit, prosím kontaktujte Miriam Ševčíkovou
(608 071 087).

Ladislav Koubek

Kolpingova rodina uspořádala výroční setkání

61011805 10161679248000507_308294552098177024_oVýroční setkání členů a příznivců Kolpingovy rodiny se uskutečnilo 8. prosince. Kromě přijetí nových členů byla na programu volba nového představenstva. Předsedou Kolpingovy rodiny je i nadále Ladislav Koubek, sekretářem Ludmila Fatěnová.

V příštím roce se opět můžete těšit na oblíbené aktivity pořádané Kolpingovou rodinou, mezi které patří Bítešská akademie, či aktivity pro děti a mládež. O pololetních prázdninách pořádá Kolpingova rodina minitábor pro děti v Měříně. Návštěva partnerské Kolpingovy rodiny Schrobenhausen se uskuteční 1. - 3. května.

Vážení členové a příznivci Kolpingovy rodiny,

svolávám tímto členské shromáždění naší Kolpingovy rodiny na neděli 8.12. v 10:30 hodin na faře v Bíteši. Ještě předtím v 9:30 hodin si na druhé nedělní mši připomeneme blahoslaveného Adolpha Kolpinga a všechny dobrodince Kolpingova díla. Všichni jste zváni.

Protože představenstvu Kolpingovy rodiny uplynulo čtyřleté funkční období, bude součástí i volba nového předsedy a dalších členů představenstva. Já se míním funkce předsedy vzdát, protože se v Bíteši zdržuju už méně. Pokud byste věděli o adeptech do vedení Kolpingovy rodiny, budete mít příležitost je navrhnout. Prosím proto modlete se na tento úmysl a budu rád, když se buď nabídnete nebo navrhnete vhodné adepty.

Vážení přátelé z Kolpingovy rodiny Schrobenhausen,

srdečně Vás zdravím z Velké Bíteše. Nádherné podzimní dny pomalu končí a dny se zkracují. Všichni tak máme příležitost se na chvilku zastavit a zamyslet, zda jdeme ve svém životě správným směrem. A to platí i pro život Kolpingovy rodiny.

Bítešáci na Vyhlídce prezentovali partnerství se Schrobenhausenem

Foto KolpingJe pátek 21. dubna, sraz máme na brněnském nádraží a sedáme na vlak směr Letovice. Jsme tři. Jedeme na každoroční setkání zástupců Kolpingových rodin z České republiky. Setkání se koná v penzionu Vyhlídka v Češkovicích na okraji Blanska. Večer mezi nás přišel opat želivského kláštera Jáchym Šimek, aby nám popovídal o životě svého předchůdce Bohumila Víta Tajovského, který by se letos dožil 105 let, a který byl prvním duchovním správcem Kolpingova díla ČR.

Reportáž z oslav Kolpingovy rodiny v České televizi

Skvělá atmosféra, setkání přátel, zaplněný kostel i Restaurace u Raušů, ale i přítomnost hostů ze Schrobenhausenu i kamer České televize. A Pavel Helan, který slíbil zahrát hodinu, ale zůstal s námi celý večer a ještě učil německou mládež ze Schrobenhausenu tančit Českou besedu. Taková byla oslava dvacátých narozenin Kolpingovy rodiny Velká Bíteš 19. listopadu loňského roku.