Zájmové spolky ve Velké Bíteši

spolky-1Velká Bíteš je výjimečná počtem lidí, kteří se ve svém volném čase věnují sportovním, kulturním a dalším aktivitám. Dělají to nezištně, pro svou zábavu, ale zároveň tím výrazně přispívají ke společenskému životu města. Počty účastníků akcí jdou do tisíců! Ve srovnání s podobně velkými městy je činnost bítešských spolků opravdu ojedinělá a podtrhuje svébytného ducha našeho města.

Bez rybářského plesu, akcí pořádaných Seniorklubem, zcela mimořádných koncertů Bítešského hudebního půlkruhu, Pohádkového lesa Kolpingovy rodiny a dalších akcí pořádaných našimi spolky si nedovedeme dění ve městě představit. A dokládá to návštěvnost: například akcí, na kterých vystupoval Národopisný soubor Bítešan, se jen v roce 2010 zúčastnilo přes 6 500 lidí. Bítešan tak mezi spolky suverénně vede – hlavně proto, že hodně vyjíždí za hranice města.

I akce pořádané ve Velké Bíteši ale přilákají stovky účastníků – ať jsou to výstavy chovatelů nebo včelařů, dny dětí pořádané našimi „pejskaři“ anebo Pohádkový les, Noc kostelů, Žehnání motorek či Živý betlém, které uspořádala Kolpingova rodina a bítešská farnost. Zapomenout nesmíme ani na legendární tábor Prosatín a činnost, kterou jeho vedoucí dělají i během roku.

Na těchto stránkách Vám pěkně pohromadě chceme představit spolky působící v našem městě. A pokud byste rádi přidali ruku k dílu nebo se zúčastnili jejich akcí, najdete zde i potřebné kontakty.

Seznamte se blíže se zájmovými spolky ve Velké Bíteši: