Tradiční bítešské hody

Hody 2018

TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY 2018 - PROGRAM

Bitessko Nas pribeh banner1 copy

Srdečně Vás zveme na kulturní událost Tradiční bítešské hody 2018, které se konají od středy 5. září  do středy 12. září 2018.

TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY 2018 JSOU ZA NÁMI

DSC 8542-11257-800-600-80Tradiční bítešské hody 2018 jsou za námi a my už na ně můžeme jen vzpomínat. A myslíme, že budeme vzpomínat jen v dobrém.
Chtěli bychom poděkovat pánu Bohu, že nám na celé hody dopřál krásné počasí. Naše poděkování patří také firmě Labara za štědrý finanční dar, Jeřábkově pekárně za chléb a koláčky, Klubu kultury – jmenovitě Josefu Jelínkovi, Silvě Kotačkové, Janě Mézesové a Lence Plechaté – za spolupráci při organizování hodů, Technickým službám Velká Bíteš – především Pavlu Gaizurovi, Honzovi Hotárkovi, Petru Šmardovi, Pavlu Ráčkovi – za všechny práce okolo máje a pořádku na náměstí,

TAK MÁME PO HODECH

IMG 9222-11434-800-600-80a je tu podzim. Trocha melancholie v tomto okamžiku. Cítíme se tak, jako kdysi po příjezdu z letního tábora. Plni zážitků, plni dohasínající euforie. Prožili jsme s letošní chasou dva měsíce. Poznali spoustu nových tváří a osobností, co se skrývají za nimi. I když to bylo na nás dost intenzivní, jsme za to velice rádi.
Letošní chasa byla hodně "mladá".Mnoho tanečníků bylo v chase poprvé a většina nejzkušenějších tancovala teprve počtvrté. I přesto to všechno zvládli a letošní hody se jim skutečně povedly. Velkou zásluhu na tom měli samozřejmě první stárek se stárkovou.Peťa je dobrý organizátor a Kačka zase ten pravý stmelovač, a tak se dobře doplňovali. I oni letos přišli s něčím novým. Ať to byla originálně ozdobená mája,hodové dopravní značení, vratné kelímky...

PODĚKOVÁNÍ PARTNERŮM A SPONZORŮM ZA BÍTEŠSKÉ HODY 2018

IMG 4194Tradiční bítešské hody 2018 jsou již minulostí a touto cestou bychom rádi za naši organizaci Informačního centra a Klubu kultury města Velké Bíteše poděkovali všem, kteří se na organizování této velké akce jakkoliv podíleli. Dlouhá příprava předcházela všemu, co jste mohli na letošních hodech spatřit a slunečné dny od pátého září do dvanáctého září podpořili neskutečnou atmosféru, kterou si přišli užít obyvatelé nejenom Velké Bíteše, ale přijeli návštěvníci i z dalekého okolí.

TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY 2018 OBJEKTIVEM TOMÁŠE ŠKODY

IMG 9106Tomáš Škoda
Je mladý tvůrčí fotograf žijící v Brně, kde pracoval na plný úvazek jako fotoreportér v Brněnském deníku Rovnost po dobu dvou let. Koncem roku 2010 se rozhodl že opustí redakci a bude na VOLNÉ noze. Díky kontaktům s editory z mnohých redakcí externě spolupracuje nebo již spolupracoval s více jak deseti médii. Mezitím byl přijat na Slezskou univerzitu v Opavě na obor Institut Tvůrčí Fotografie. Ke každému focení, ať už se jedná o portréty, reportáže (svatby, konference atd.) nebo produktovou fotografii se snaží přistupovat maximálně kreativně a neotřele.

HVĚZDOKLADENÍ JAROSLAVA UHLÍŘE OBJEKTIVEM OTTY HASONĚ

DSC 8265Otta Hasoň
Ryzí Bítešák, IT specialista První brněnské strojírny ve Velké Bíteši, hudební pedagog, muzikant, předseda Bítešského hudebního půlkruhu, fotograf, redaktor ale zejména člověk s velkým srdcem, zejména pak zodpovědností a vstřícností, který je nezištně nápomocen městu i lidem okolo sebe.

OHLÉDNUTÍ ZA TRADIČNÍMI BÍTEŠSKÝMI HODY OBJEKTIVEM OTTY HASONĚ

DSC 8414Otta Hasoň
Ryzí Bítešák, IT specialista První brněnské strojírny ve Velké Bíteši, hudební pedagog, muzikant, předseda Bítešského hudebního půlkruhu, fotograf, redaktor ale zejména člověk s velkým srdcem, zejména pak zodpovědností a vstřícností, který je nezištně nápomocen městu i lidem okolo sebe.

HODOVÁ VÝSTAVA OBRAZŮ

DSC 7635-11177-800-600-80Karel May - Poklad dobrodružných příběhů, tak zněl přesně název výstavy obrazů a sběratelských kuriozit dvou pánů, a to malíře Miroslava Pospíšila a mayologa Jana Kotena, která proběhla v období hodů ve výstavní síni Klubu kultury Města Velké Bíteše.

Už samotná vernisáž, která zahájila tuto nevšední akci v pondělí 3. září měla vysoký kulturní náboj a vystupující Tišnovské kvarteto, zpěváci Jiří Helán a Aleš Bojanovský utvrdili všechny přítomné účastníky, že tihle „kluci" si zaslouží obdiv i uznání.