TAK MÁME PO HODECH

IMG 9222-11434-800-600-80a je tu podzim. Trocha melancholie v tomto okamžiku. Cítíme se tak, jako kdysi po příjezdu z letního tábora. Plni zážitků, plni dohasínající euforie. Prožili jsme s letošní chasou dva měsíce. Poznali spoustu nových tváří a osobností, co se skrývají za nimi. I když to bylo na nás dost intenzivní, jsme za to velice rádi.
Letošní chasa byla hodně "mladá".Mnoho tanečníků bylo v chase poprvé a většina nejzkušenějších tancovala teprve počtvrté. I přesto to všechno zvládli a letošní hody se jim skutečně povedly. Velkou zásluhu na tom měli samozřejmě první stárek se stárkovou.Peťa je dobrý organizátor a Kačka zase ten pravý stmelovač, a tak se dobře doplňovali. I oni letos přišli s něčím novým. Ať to byla originálně ozdobená mája,hodové dopravní značení, vratné kelímky...

Uvidíme, jestli se v budoucnu něco zachová. Alespoň těm kelímkům bychom to přáli. :-) A třeba bude v budoucnu živěji i v oživlé békuvni.
IMG 8978-11410-800-600-80Pochvala patří také všem stárkům a stárkám, kteří poctivě nacvičovali besedy, pomáhali při sbírání chvojek, pletení hada, hlídání máje..., no prostě při všech činnostech, které jsou povinností chasy. Na hlavní akce se aktérů sešlo vždy dost, a to i přes občasnou nepřízeň počasí.
A když jsme u toho počasí, tak i to nám nakonec přálo a po celou dobu hodů jsme si užívali teplého sluníčka.
Během celých hodů nás doprovázeli a pomáhali naši skvělí konšelé, bývalí stárci a stárkové a další kamarádi. Za to jim patří náš velký dík.
Na závěr bychom chtěli poděkovat celé bítešské chase a všem organizátorům za pečlivou přípravu a živelnou realizaci letošních bítešských hodů. :-)

Rychtář a rychtářka Chmelíčkovi