HODOVÁ VÝSTAVA OBRAZŮ

DSC 7635-11177-800-600-80Karel May - Poklad dobrodružných příběhů, tak zněl přesně název výstavy obrazů a sběratelských kuriozit dvou pánů, a to malíře Miroslava Pospíšila a mayologa Jana Kotena, která proběhla v období hodů ve výstavní síni Klubu kultury Města Velké Bíteše.

Už samotná vernisáž, která zahájila tuto nevšední akci v pondělí 3. září měla vysoký kulturní náboj a vystupující Tišnovské kvarteto, zpěváci Jiří Helán a Aleš Bojanovský utvrdili všechny přítomné účastníky, že tihle „kluci" si zaslouží obdiv i uznání.

Vždyť při vchodu do síně si každý povšiml nejenom překrásných obrazů Miroslava Pospíšila, ale i sběratelských exponátů pana doktora Jana Kotena, ať už se jednalo o kopie Vinetuovy stříbrné pušky a Shatterhandovy henryovky a medvědobijky, dále pak vzácné a unikátní knižní věci.


DSC 7662-11180-800-600-80Výstavní sál navštívilo nebývalé množství zájemců všech věkových kategorií. Přišli se podívat děti z mateřských a základních škol a po dobu čtrnácti dnů přicházelo mnoho rodin, umělců a též turistů, kteří se podivovali nad vším, co výstavní síň nabídla. V životní velikosti ztvárnění hrdinové divokého západu každému připadali, že každou chvíli vystoupí z pláten a místo divoké jízdy na koních po prériích se zapojí do činného dění velkobítešských hodů.
Pokud jste výstavu navštívili a spoustu krásných obrazů a exponátů jste viděli naživo, tak Vám touto cestou chci za tvůrce poděkovat a ti kteří to nestihli, snad budou mít v brzké době možnost to napravit.

Josef Jelínek