Výsledky Tříkrálové sbírky v okrese Žďár nad Sázavou

27.1.2023

Tři králové-žďársko_copyRekordních 4 757 202 korun vhodili dárci třem králům do kasiček v okrese Žďár nad Sázavou. To je o 567 969 korun více než v minulém roce.

23. ročník Tříkrálové sbírky, kterou tradičně pořádá Charita Česká republika, zajišťovala ve žďárském okrese Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

„Do terénu jsme letos předali pět set šedesát tři kasiček, které mělo na starost osmdesát asistentů," řekla Michaela Knížková, koordinátorka Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Městy a obcemi okresu prošlo s koledou na sedmnáct set koledníků. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc žďárské Charity.


Online koleda
Pro ty, kteří chtějí podpořit Tříkrálovou sbírku, ale koledníci je nezastihli doma, nebo se k nim domů nedostali, stále existuje možnost online přispění. Na webu www.trikralovasbirka.cz je připravena takzvaná online kasička. Ve druhém kroku nezapomeňte zvolit Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, jen tak pomůžete lidem přímo ve svém okolí. Příspěvky v online kasičce a dary přímo na tříkrálový účet pro Oblastní charitu Žďár nad Sázavou činily k 27. lednu 2023 68 153 korun.

Výsledky
Kolik korun vykoledovali tři králové ve vašem městě, městysi či obci? Výsledky Tříkrálové sbírky ve žďárském okrese si prohlédněte na www.trikralovasbirka.cz/vysledky/ Klikejte: Diecéze brněnská – Oblastní charita Žďár nad Sázavou, a hledejte konkrétní obec.

Autor: Jiří Marek, koordinátor propagace Oblastní charity Žďár nad Sázavou, tel. 732 292 936, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.