VÝSLEDKY ZLATÉ JEŘABINY

16.5.2022

Zlatá jeřabina_Hasičská_stříkačka2_2Kraj Vysočina zveřejnil výsledky 18. ročníku ankety Zlatá jeřabina. V kategoriích kulturní aktivita a péče o kulturní dědictví hlasovalo více než čtyři tisíce lidí z veřejnosti. 

„Nejpopulárnější mezi hlasujícími je otevření nové interiérové expozice v třebíčském větrném mlýně na Kanciborku, absolutně nejvíce hlasů letos obdržela obnova poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou," prozradil výsledky náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Roman Fabeš.

Veřejnost, stejně jako v minulých letech, rozhodovala v anketě výběrem z dvacítky nominovaných projektů v rámci každé kategorie. V každé kategorii si zástupci vítězných počinů rozdělí šedesát tisíc korun.

Zlatá jeřabina
 
 
 
 
 
Výsledky ankety Zlatá jeřabina 2021
 
Kategorie: Kulturní aktivita
1. Větrný mlýn v Třebíči/Třebíč
2. Italský poklad Čech/ Brtnice
3. Se zlatou růží v erbu / Doupě
 
Město Velká Bíteš nominovalo do této kategorie Tradiční bítešské hody, ty se umístily ze všech dvaceti nominovaných na krásném 5. - 6. místě společně s taneční školou Louskáček z Jihlavy. 
 
Krásného úspěchu dosáhla nominovaná Renovace hasičské stříkačky v kategorii Péče o kulturní dědictví. Skončila na úžasném třetím místě hned po obnově poutního kostela na Zelené hoře a Postupné obnově židovského domu v Třebíči.
 
Kategorie: Péče o kulturní dědictví
1. Žďár nad Sázavou / Obnova poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
2. Třebíč / Postupná obnova židovského domu
3. Velká Bíteš / Renovace hasičské stříkačky DS 16 z roku 1950
 
Více o obnově hasičské stříkačky se dočtete zde.
 

Slavnostní vyhlášení výsledků 18. ročníku krajské ankety Zlatá jeřabina je naplánováno na 6. června 2022 v prostorách Kláštera v Nové Říši.

Děkujeme všem za zaslané hlasy, moc si vážíme vaší podpory

 

Výsledková listina