Zpráva cykloturistům

P4300012 _kopiePokračujeme. Tradičně, každou poslední sobotu, v měsících duben až říjen. Pozvánka všem, kdo mají rádi kolo, touží poznat něco nového,chtějí něco udělat pro svoji kondici. Nezávodíme, kocháme se, užíváme si ve společnosti přátel.

Vzpomínky
Těžko se mně vybírá. 17 ročníků x 7, to je 119 výletů do míst s kolem dostupných, ale i vzdálenějších, s podporou vlaku nebo autobusu. Společné výlety mají své kouzlo: možnost vzájemného sdílení hezkých prožitků, nová přátelství, vzájemná výpomoc. Na některá místa se rádi vracíme: Trenckova rokle na řece Loučce, Nesměřské údolí na Oslavě. Pohádka máje u Ostrovačic, Mohelnská step s rozhlednou Babylon, 16 brodů na Jasince jsou vždy pro kolaře magnetem. Nedá se zapomenout na kraj malířů u Křižánek na Svratce, na Pálavu, Lednicko-valtický areál, který se dá nejvíce projet jenom na kole. Naše krajina je plná zajímavostí, památky ,rozhledny, prameny, upravené vesnice s kostelíky a zvoničkami, ale také zajímavá setkání s osobnostmi. Nejvíc nás jelo 51 v dubnu 2007 na Bílý potok.

Organizace
Začali jsme v r. 2000, jako jedna z více aktivit tehdy založeného Seniorklubu, pod jehož záštitou a podporou jezdíme stále. Ale nelekejte se, stali jsme se otevřeným společenstvím pro všechny, bez ohledu na věk, bez příspěvků, členství, přihlašování k výletům. Každý je ale zodpovědný za svou bezpečnost, každý má na výletě možnost volného rozhodování. Srazy jsou vždy u fotbalového stadionu, ve 13 hodin v měsících duben a říjen, a v 9 hodin v květnu až září. Máme rádi žlutou barvu, aby nás bylo dobře vidět – kola, dresy, přilby ad.

Program
Máme to už dobře zmapováno. Mnozí naši vytrvalí účastníci mohou těm novým dělat spolehlivé průvodce. Je z čeho vybírat, ale stále nacházíme i něco nového. V poslední době to děláme tak, že cíl cesty si stanovíme až na srazu, podle počasí, skladby účastníků, po vzájemné dohodě. Ale poslední říjnový výlet je vždy ke Svaté Zdislavě na Svatou horu a potom je závěr U staříka.

Kontakty a informace
Osobní vzájemná komunikace , IC, Zpravodaj, Exit, Internet - naše stránka „cykloturistika ve Velké Bíteši" s možností diskuzního fóra a prohlídky fotogalerie. Kdo chce, ten si nás najde.

Karel Smolík