Oslavy SDH Rozseč trvaly celý víkend

oslavy-sdh-rozsecO víkendu 11 a 12. května 2013 sbor dobrovolných hasičů Rozseč oslavil 70 let od založení. V sobotu 11. 5. 2013 při slavnostním nástupu starosta SDH Josef Chytka ml. v krátkosti připomněl historii hasičského sboru. Následně proběhla soutěž v požárním sportu se stroji PS 8 v kategorii muži a ženy.

K vidění byla historická technika – vozidlové autostříkačky AS PRAGA RN-SDH Katov a Isota FRANCHINI AD 16- SDH Nová Ves a koněspřežné ruční stříkačky SDH Osová Bitýška, SDH Jabloňov a SDH Radňoves, se kterými proběhla netradiční hasičská soutěž.

V závěru soutěže někteří z místních hasičů u této příležitosti převzali krajské či okresní vyznamenání, nebo věrnostní stužky za léta v hasičské službě. V neděli 12. 5. proběhl IX. ročník soutěže O putovní pohár mladých hasičů v požárním útoku a štafetě 4x50 metrů. V rámci doprovodného programu proběhla výstava 196 modelů hasičských a zdravotnických vozidel z celého světa.

Poděkování si zaslouží nejen všichni členové sboru, ale i jejich nejbližší – rodiny, manželky a přítelkyně, které je podporovaly nejen při práci pro sbor, ale i během uplynulých let. Zvláštní poděkování patří sponzorům, kteří finančně přispěli na konání této akce.