Ohlédnutí za prvním ročníkem městského plesu!

23.1.2013

P1060979V sobotu 19. ledna 2013 ve 20 hodin v kulturním domě začala ve Velké Bíteši plesová sezóna a to prvním ročníkem plesu města Velké Bíteše.

Ples byl organizován ICKK za spolupráce SOŠ Jana Tiraye ve Velké Bíteši. Přítomným během celého večera hrál na hlavním podiu v sále 16-členný Big Band Lanškroun. Hostem večera nebyl nikdo jiný než „český Frank Sinatra" Laďa Kerndl. Ve foyeru patra program večera doplňovala svým vystoupením cimbálová muzika BROLN pod vedením Františka Černého. V programu plesu vystoupily tanečnice tanečního oboru ZUŠ Velká Bíteš pod vedením Zdeňky Punarové. Ukázky klasických i latinskoamerických tanců, prezentoval pár z taneční školy Starlet Brno. Celým večerem nás příjemně provedl doc. Mgr. Karel Hegner z Českého rozhlasu Brno.

Součástí plesu byla dárková tombola, ve které si každý z přítomných vylosoval malou pozornost. Všechny ceny byly vřele kvitovány, ať už to byly knihy, obrazové kalendáře, CD nebo ceny věnované ICKK, bítešskými občany či podnikateli, Po půlnoci se losovalo 10 hlavních cen, kde hlavní cenou byl týdenní zájezd do Chorvatska, finančně dotovaný cestovní kanceláří pana Aleše Kotačky – bítešskou CK REKO.

Slavnostní večer se stal příležitostí poděkovat několika výrazným osobnostem města za jejich přínos pro naše město. Z rukou starosty města převzali slavnostní plaketu společně s nádhernou kyticí a symbolickou láhví plesového vína Ing. Marie Šabacká, Ing. Milan Macholán, Hana Holíková. Dále byl rovněž oceněn Mgr. Jaroslav Burian, který se z důvodu nemoci, nemohl bohužel plesu osobně zúčastnit.

Ing. Marie Šabacká - poděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti školství.

Ekonom, pedagog, zástupkyně ředitele Střední odborné školy Jana Tiraye ve Velké Bíteši a do loňského roku dlouholetá ředitelka této školy, jejímž zřizovatelem je město Velká Bíteš. Byla jednou z týmu lidí, díky jejichž přičiněním mohlo od 1.9.1999 zahájit ve Velké Bíteši výuku nově vzniklé Střední odborné učiliště Jana Tiraye. Od roku 2009 působí toto školské zařízení pod názvem - Střední odborná škola Jana Tiraye. Při odchodu z funkce ředitelky v loňském roce se jí dostalo poděkování od Rady města za aktivní roli ve vedení školy a při jejím rozvoji.

Ing. Milan Macholán - poděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti průmyslu a podnikání.

Generální ředitel společnosti První brněnská strojírna Velká Bíteš a.s. Vrcholný manažer firmy, za jehož působení se tato bítešská společnost dočkala ocenění FIRMA ROKU 2012 České republiky, ceny Hospodářských novin a společnosti VODAFONE. Vyhlášení tohoto ocenění se jí dostalo 4. prosince 2012 v Praze. Firmu roku vybírala porota ze 3315 společností. V současné době se firma specializuje především na leteckou výrobu, přesné lití, obrábění kovů a povrchové úpravy. Portfolio výrobků dále rozšiřují odstředivky pro čističky odpadních vod nebo rozvodové skříně pro alternátory. Firma dodala i nízkoteplotní kompresory pro urychlovač částic ve švýcarském CERN. Společnost zaměstnává v současné době okolo 760 osob a již 15 let se věnuje také výchově učňů.

Hana Holíková - poděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti sportu

Organizátor, sportovec tělem i duší a člen výboru Tělovýchovné jednoty Spartak Velká Bíteš, která je významnou součástí bítešské tělovýchovy a sportu. Osoba, která v minulém roce přispěla k aktivní spolupráci současného vedení města a TJ Spartak a dále přispěla k dořešení dvou z řady dlouhodobě neřešených záležitostí mezi TJ Spartak a městem Velká Bíteš. TJ v současné době registruje přibližně 870 členů a její oddíly se zaměřují především na mládež, účastní se sportovních soutěží a turnajů. Mnohé z nich pod vedením paní Holíkové také organizují, a to za aktivní podpory města. Jmenujme alespoň každoroční konání Okresní tělovýchovné akademie a Vánoční akademie za účasti dalších tělovýchovných jednot z regionu.

Mgr. Jaroslav Burian - pděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti kultury

Muzikant, do současnosti aktivní hudební pedagog a zapálený šachista. Člověk s obrovským srdcem, kterému během více jak šedesáti let (od roku učil 1950 externě, od roku 1952 jako řádný učitel) v bítešské lidové škole umění – dnes Základní umělecké škole - prošla rukama řada školní mládeže, kterým předal při výuce hry na housle a klarinet nejen základní hudební vzdělání, ale i zapálení a lásku k hudbě a část svého životního optimismu.
V loňském roce se dožil významného životního jubilea - 80 let. Velká řada jeho žáků se dnes aktivně věnuje hudbě v profesionálních a neprofesionálních tělesech. Jeho syn Jiří více jak 20 let působí jako koncertní mistr v Symfonickém orchestru v Giessenu v Německu. Jeho rukama prošli například i členové Houslové muziky Bítešan - bratři Jiří a Milan Vlčkovi a jejich synové.

Velké díky patří všem těm, kteří se podíleli na přípravě a organizaci plesu, ale také sponzorům, kteří podpořili dárkovou tombolu plesu. Jsou to zejména: Město Velká Bíteš, Ing. Milan Vlček, studenti SOŠ Jana Tiraye Velká Bíteš pod vedením ředitele Ing. Josefa Chytky, Restaurace „Naše bítešská", Mattoni a.s., Černá Hora a.s., Vinné sklepy Valtice a.s., Stock Plzeň – Božkov s.r.o., Dios Trading s.r.o., CK REKO, PBS Velká Bíteš, a.s., Restaurace U Raušů, Jeřábkova pekárna s.r.o., Mgr. David Prešer, Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., Domov bez zámku z Náměště nad Oslavou, Ženy z Jinošova, Cukrárna u Zdubů, Český svaz včelařů – Velká Bíteš, Pavel Janšta, MUDr. Zdeňka Ouředníčková, Office Depot s.r.o., Ing. Pavel Kratochvíla a firma POEX Velké Meziříčí a.s. Nemalé díky patří květinářství paní Haně Drlíčkové za krásnou květinovou výzdobu sálu, firmě Alois Špaček za kvalitní zvučení a Milanu Vodičkovi za osvětlení kulturního domu.

Už teď se všichni můžeme těšit na druhý ples města, který se uskuteční 18. ledna 2014.

 

Z emailových reakcí na první ročník městského plesu jsme pro Vás vybrali dva názory, které si tímto dovolujeme zveřejnit:

Především bych chtěla poděkovat za první ročník "Plesu města Velká Bíteš". Vše bylo krásně vyzdobeno a nachystáno pro přicházející návštěvníky. Květinová výzdoba byla překrásná.
I když účast nebyla 100% a na galerii bylo mnoho volných stolů, ničemu to nevadilo. Ba naopak, alespoň se "dalo dýchat" a nebylo přeplněno.
Bohužel mám ale i jednu výtku a myslím, že hodně podstatnou a důležitou a tou byla hudební skupina Big Band Lanškroun. Pro příští ročníky by jistě bylo na místě zvážit, jakou hudbu objednat. To, že se skupina nelíbila většině lidí bylo zřejmé, když byl taneční parket téměř prázdný až do pozdních hodin. Je pravdou, že se to ve druhé půli večera trochu zlepšilo, ale i tak se na hudbu jen velmi těžce tančilo.
Na většině plesů konaných ve Velké Bíteši hrají skupiny tzv. tři na tři...- zde to chybělo, a hodně. Zahrát pomalý ploužák, kdy se parket zaplní a pak hned na to tango...špatné, však byl parket opět poloprázdný.
Na galerii byla místa i pro návštěvníky, kteří přišli na ples pro poslech, ale i ti bohužel odešli, jelikož jak říkali..."na to se nedá ani tančit, ani to poslouchat".
Atmosféru celého plesu bezvadně doplňovala cimbálová muzika.

Přeji hodně úspěchů s pořádáním příštích ročníku.

S pozdravem

Andrea Hlásenská

 

Na plesy chodíme rádi a poměrně často. Městský ples jsme zvolili především kvůli kapele Big Band Lanškroun a také ze zvědavosti, jak se první ročník vyvede. Big Band mé očekávání naplnil. Velice nás potěšil i host Láďa Kerndl, kterého máme rádi. Součástí hudebního programu byla cimbálová kapela Broln v horní části kulturního domu, takže kdo právě neměl chuť plesat, mohl nahoře juchat. Celkově byl program plesu nabitý, a proto nám večer velmi rychle utekl. Za celou dobu jsme seděli snad jen prvních deset minut, než jsme se trošku rozkoukali. Také výzdoba v sále se vydařila a velmi nás překvapily drobnosti, které přispěly k celkovému dobrému dojmu. Rozhodně bych za tuto cenu vstupenky nečekala dárek na uvítanou, občerstvení na stolech a to, že vstupenka bude zároveň lístek do tomboly, která se dělila na část výherní (vyhrál každý) a slosovatelnou. Dobrý nápad (konečně) byl s vyhrazením prostoru pro kuřáky a to v "pekle", takže pěkně v teplíčku. Co dodat závěrem? Snad jen to, že doufám, že si tuto úroveň Městský ples udrží i v příštích letech. Z mého pohledu byla atmosféra skvělá a z plesu jsem ještě teď nadšená. Takže za rok nashledanou!!!!

Andrea Holemá

 

 

 

P1060977P1060949P1060952P1060955P1060956P1060965P1060997P1060991P1060990DSC 7284DSC 7290DSC 7306