Aktuality

Výsledky Tříkrálové sbírky v okrese Žďár nad Sázavou

Tři králové-žďársko_copyRekordních 4 757 202 korun vhodili dárci třem králům do kasiček v okrese Žďár nad Sázavou. To je o 567 969 korun více než v minulém roce.

23. ročník Tříkrálové sbírky, kterou tradičně pořádá Charita Česká republika, zajišťovala ve žďárském okrese Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

„Do terénu jsme letos předali pět set šedesát tři kasiček, které mělo na starost osmdesát asistentů," řekla Michaela Knížková, koordinátorka Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Městy a obcemi okresu prošlo s koledou na sedmnáct set koledníků. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc žďárské Charity.

VÁNOČNÍ KAMION - 20. 12.

Vánoční kamion_instaVÁNOČNÍ KAMION COCA COLA se vrací po třech letech a navštíví přes 50 míst v Čechách a na Slovensku. Kouzlo vánočních svátků přiveze tentokrát i do Velké Bíteše, a to v úterý 20. prosince 2022 na Masarykovo náměstí.

Program bude začínat v 16.00 hodin a Santa Claus se zdrží až do 18.00 hodin. Poté zase vyrazí dál.

Můžete se těšit na kulturní akci pořádanou Informačním centrem a Klubem kultury společně s organizátory společnosti Coca-cola. Akce je určená pro všechny, nejen pro rodiny s dětmi, a už jenom příjezd tohoto „nasvíceného obra" bývá opravdu nevšedním zážitkem.

PŘEDVÁNOČNÍ JARMARK - 17. 12.

christmas-3809544 640Přijďte nasát vánoční atmosféru na PŘEDVÁNOČNÍ JARMARK,

který se uskuteční v sobotu 17. prosince 2022 od 9.00 do 11.00 hodin na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši.

Potěší vás hudební vystoupení dětí, Katky Vrzalové a kapela "Pomněnky".

Původní program, uvedený na plakátě, bohužel neplatí. Z důvodu velké nemocnosti se ostatní školy z vystoupení omluvily.

BANÁT - Cestopisná přednáška Petra Nazarova - 29.11.

stream-967624 640_copyMěstské muzeum ve spolupráci s knihovnou pořádá

besedu s cestovatelem a spisovatelem Petrem Nazarovem,

která se uskuteční v úterý 29. listopadu 2022 od 17 hod

ve ve velkém výstavním sále bítešského muzea na Masarykově náměstí 5.

Audiovizuální cestopisný pořad přenese diváky nejen do historie, ale hlavně do současnosti našich krajanů, Čechů žijících v Banátu již dvě století.

 

Uvidíte a prohlédnete si české vesnice v Rumunsku – Eibenthal, Bígr, Rovensko, Gerník, Svatá Helena a Šumice. Navštívíte také české komunity v Srbsku – Češko Selo, Bela Crkva, Gai, Vršac, Veliko Središte, Kruščica. Pojďte se podívat mezi naše krajany, kteří však dosud žijí trochu jinak, než my v našich místních podmínkách.

Banát přednáška muzeum

.

PRODEJNÍ VÝSTAVA MINERÁLŮ, FOSÍLIÍ A ŠPERKŮ TRVÁ DO 26. 10.

krystalySrdečně vás zveme na již X. ročník této oblíbené prodejní výstavy.

KDY: 12. 10. - 26. 10. 2022
po - pá 8 - 17 hod. / so - 9 - 16 hod.

KDE: výstavní síň Klubu kultury, Masarykovo nám. 5

Vstup ZDARMA

VÝSLEDKY ZLATÉ JEŘABINY

Zlatá jeřabina_Hasičská_stříkačka2_2Kraj Vysočina zveřejnil výsledky 18. ročníku ankety Zlatá jeřabina. V kategoriích kulturní aktivita a péče o kulturní dědictví hlasovalo více než čtyři tisíce lidí z veřejnosti. 

„Nejpopulárnější mezi hlasujícími je otevření nové interiérové expozice v třebíčském větrném mlýně na Kanciborku, absolutně nejvíce hlasů letos obdržela obnova poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou," prozradil výsledky náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Roman Fabeš.

BÍTEŠSKÉ TRHY - 14. 6. 2022

BT 2022_plakat_A3_obrazekV úterý 14. června 2022 se uskuteční tradiční BÍTEŠSKÉ TRHY na Masarykově nám. ve Velké Bíteši.

Trhy budou probíhat od 8:00 - cca 16 hod (podle počasí).

Srdečně vás zveme.