Orbis trio

Brožura-1-Orbis trioČeský komorní soubor ORBIS TRIO patří k nejúspěšnějším evropským souborům své generace. Trio bylo založeno roku 2008. Hned v následujícím roce se stalo laureátem čtyř mezinárodních soutěží, včetně prestižní „International Chamber Music Competition" v Hamburku. Své schopnosti členové souboru prohlubují konzultacemi u věhlasných inter-pre¬tů, jako jsou např. Ivan Klánský, Daniel Veis či Ivan Moravec. Pro Norddeutsche Rundfunk trio nahrálo skladby J. Haydna, A. Dvořáka a F. Mendelssohna-Bartholdyho.

 Petra Vilánková (housle) studovala na Gymná¬ziu Jana Nerudy s hudebním zaměřením. Pokračovala na Pražské konzervatoři , poté získala stipendium na Michigan State University v USA. V současnosti je studentkou prof. Ivana Štrause na AMU v Praze. Zúčastnila se mnoha prestižních mistrovských kurzů. Je laureátkou několika mezinárodních soutěží. Má bohaté zkušenosti z domácích i zahraničních pódií, vystupovala např. v USA, Japonsku, Itálii, Slovinsku, Německu či Španělsku. Sólově koncertovala s renomovanými orchestry. Od roku 2010 spolupracuje také s Českým nonetem.

Petr Malíšek (violoncello) absolvoval Pražskou konzervatoř a AMU v Praze. Prošel mnoha mistrovskými kurzy a studoval také hru na barokní violoncello na Dresdner Akademie für Alte Musik. Je laureátem několika mezinárodních soutěží. Další řadu ocenění získal jako člen několika komorních souborů, jejichž byl v minulosti členem. Je vyhledávaným komorním hráčem, koncertoval ve většině evropských zemí, Japonsku a v Jižní Americe. Uskutečnil několik nahrávek pro Český rozhlas a Českou televizi.

Stanislav Gallin (klavír) se narodil v Rusku, ale již dlouhou dobu žije v České republice. Vystudoval hudební gymnázium v Petrohradě. Poté vstoupil do třídy Petera Toperczera na AMU, kterou v roce 2007 absolvoval Čajkovského klavírním koncertem ve Dvořákově síni Rudolfina. Studoval také na Mozarteu v Salcburku,zúčastnil se mnoha mistrovských kurzů. V současnosti je posluchačem doktorandského studia na VŠMU v Bratislavě. Úspěšně se zúčastnil řady národních a mezinárodních soutěží. Je vyhledávaným komorním hráčem, vystoupil na koncertech v mnoha evropských zemích, v USA i v Africe.