TRIO ACTAEON ZAHÁJILO 23. SEZÓNU BHP

DSC 9591Věrní posluchači našich koncertů jistě vědí, že jeden mimořádný koncert (flamenco) už je za námi, ale tenhle byl první řádný. Uvítali jsme Trio Actaeon v obsazení Jan Brabec klarinet, Jan Řezníček viola a Eduard Spáčil klavír. I když účast publika na koncertu nebyla tak hojná jako minule, určitě nás nenechala zahanbit!

 

Nabitý program, tvorba minulá i současná

Na úvod programu jsme se octli v klasicismu, zaznělo třívěté Mozartovo trio. V Rakousku jsme zůstali i v dalších skladbách, které nás ale přesunuly do tvorby současné v dílech autorů Paula Hertela, Maximiliana Kreuze a Friedricha Cerhy. Věřím, že tato část byla příjemný nahlédnutím do soudobé hudby významných rakouských autorů. O pauze jsme rozdali kartičky do naší dětské soutěže a proběhlo tradiční občerstvení, na které se vždy těší zejména ti menší. Druhou půlku programu potom obstarala rozsáhlejší skladba německého autora a současníka Bedřicha Smetany Carla Reinecke. Toto trio jistě můžeme považovat za vrchol večera a mě osobně nejvíce oslovilo.

A na co se můžete těšit příště?

Věřím, že se koncert všem líbil a již se velmi těším na ten následující. Program zní opravdu lákavě – Alfred Schnittke, Leoš Janáček a César Frank - to jsou opravdu významná jména vynikajících autorů! Uslyšíme housle v rukou Marie Hasoňové za doprovodu klavíru Lukáše Klánského.
Srdečně zvu, více už ale v pozvánce Mariky Kašparové.

Ondřej Sedlák