VEČER FLAMENCA ANEB DOZVUKY MIMOŘÁDNÉHO KONCERTU BHP

DSC 8302Myslím, že koncertní sezónu půlkruhu jsme zahájili velmi pěkně a plný sál kulturního domu toho byl důkazem. Stává se jen velmi výjimečně, že je třeba přidávat židle pro publikum. Měli jsme opravdu radost.

Umělci několikráte zdůrazňovali, jak moc dobře se jim účinkovalo a jaká skvělá energie šla z vnímavého obecenstva.

 

Flamenco & world music uskupení AZAHAR

Jen pro úplnost uvádím, že mluvím o vystoupení flamenco & world music uskupení AZAHAR, ve kterém Petr Vít hraje na kytaru, jeho dcera Verónica Roa tančí, basovou linku provádí Andrés Ibarburu a Azar Abou vládne perkusím. Pro více informací sáhněte po minulém čísle Zpravodaje.
Asi nemá cenu se o koncertu nějak rozepisovat, byl prostě fantastický a myslím, že všichni odcházeli zcela uspokojeni a naplněni krásným zážitkem. Flamenco je žánr velmi přístupný, a to zejména v živém provedení. Jeho bezprostřední a energický výraz plný emocí osloví snad každého. Pokud byste rádi pronikli hlouběji do kouzla španělské hudby, doporučuji festival Ibérica, který probíhá vždy v červnu v Brně nebo dále olomoucký festival Colores Flamencos.

Flamenco a kytarová hudba si neuvěřitelně rozumí

Já jsem si koncert velmi užil a byl jsem rád, že se dostavila i část mojí kytarové třídy. Věřím, že byl motivací pro cvičení i další hudební rozvoj! Flamenco je nedílnou součástí kytarové hudby a legendární kytarista Paco de Lucia je navždy hvězdou kytarového nebe a nekonečnou inspirací.
Můžeme se jen těšit, že za pár let toto uskupení třeba opět v Bíteši uvítáme, a možná i ještě s větší účastí publika. Závěrem nezbývá, než Vás pozvat na říjnový koncert sezóny, kde vystoupí Trio Actaeon, ale o tom již více v pozvánce mé kolegyně. Těšíme se na Vás!

Ondřej Sedlák