BÍTEŠSKÉ „NEHODOVÉ“ ODPOLEDNE S DECHOVKOU

25.9.2020

DSC 6090Informační centrum a Klub kultury uspořádalo v „nehodovou" neděli 13. září u kulturního domu Bítešské folklorní odpoledne s dechovkou.

Návštěvníky přivítala za doprovodu Muzikantů Ladislava Prudíka bítešská chasa, která zde zakončila malý průvod městem zatancováním České i Moravské besedy. Bítešská chasa, která se zúčastnila nedělní mše svaté v kostele sv. Jana Křtitele potěšila také svou návštěvou v průběhu „nehodového" průvodu i obyvatele Domova s pečovatelskou službou ve Velké Bíteši.

Poté odpoledne pokračovalo vystoupením žáků Základní umělecké školy TOM TOM BAND. Žáci pod vedením pana učitele Rudolfa Drozda ukázali úžasnou hru na bicí nástroje. Poté je vystřídalo vystoupení kapely DECHBAND pod vedením Štěpána Růdy a žáci ze Základní umělecké školy ukázali své umění na dechové nástroje. Návštěvníkům nedělního odpoledne se ukázala také dětská skupina Bítešan pod vedením Dany Jirglové a Šárky Prokešové a skupina BÍTEŠAN - mládež pod vedením Silvy Smutné. Na závěr celého odpoledne zahrála k poslechu i tanci dechová hudba Galáni.

Poděkování patří všem účinkujícím za skvělé výkony, Aloisi Špačkovi za ozvučení a Zdeňku Balášovi za občerstvení.

Budeme doufat, že příští rok se již opět ty pravé Tradiční bítešské hody uskuteční v plném provedení tak, jak jsme zvyklí. Již nyní připravujeme hodový program pro rok 2021.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury