MLČETI ZLATO - francouzská komedie - 21. 3. 2024

4.10.2023

Mlčeti zlato_fotka_oficiálníPro všechny milovníky divadla si Informační centrum a Klub kultury Velká Bíteš připravilo hned dvě představení na jaro 2024.

Jako první to je francouzská komedie MLČETI ZLATO

v hlavních rolích s Janem Čenským a Danou Morávkovou

ve čtvrtek 21. března 2024 od 19 hod v Kulturním domě, Vlkovská 448, Velká Bíteš.

Předprodej vstupenek jsme právě dnes (4. 10.) zahájili, online rezervace zde: https://www.bitessko.com/mistenky/mlceti-zlato

Osobně zakoupíte vstupenky v Informačním centru, Masarykovo náměstí 5, Velká Bíteš.

VSTUPNÉ: 490,-

Pokud nejsou všechna místa vyprodaná, můžete v den konání představení přijít přímo na místo, kde budou volné lístky ještě k dispozici.

 

Mlčeti zlato sdatumem obrázekFINAL copy

O KOMEDII

*Gaspard a Clémence jsou ještě relativně mladí senioři s velmi slušným důchodem. Žijí v krásném bytě, a až na občasné drobné půtky, které jsou jen výrazem jejich temperamentu, je všechno, jak má být. Jejich syn Lucas se oženil s krásnou Manon a mají spolu malého syna Roberta, kterého rodiče čas od času hlídají. To vše až do dne, kdy před rodiči dojde mezi Lucasem a Manon k prudké hádce. Manon má totiž milence a odjíždí s ním na dovolenou.
* Když oba mladí odejdou, dojde mezi manželskými partnery k debatě na téma, co s nimi dál. Má se Lucas rozvést? Gaspard je pro, Clémence proti. Netrvá to dlouho, názory se vyměňují stále rychleji, až dojde k jisté verbální nešikovnosti a na světlo vyplouvají dlouho pečlivě zasunutá tajemství. Šok, úžas, ohromení ...
*Určitým věcem je vždy moudré se vyhnout. Ne každá pravda je hezká a může ublížit. Tak proč s ní chodit ven.

"Hra Mlčeti zlato byla krásná, už když jsme si ji poprvé přečetli. A to obsazení je opravdu půvabné. Máme dvě úžasné alternované snachy, dva úžasné syny, s Honzou Čenským se máme moc rádi ... Co více si přát," svěřuje se Dana Morávková.
Její herecký manžel zas vyzdvihuje komediální prvky a potvrzuje, že se publikum bude opravdu bavit. "Dnes už není mnoho důvodů, proč by se lidé mohli zasmát," dodává k tomu trochu vážněji představitel Gasparda.


HRAJÍ
Gaspard - Jan Čenský
Clémence - Dana Morávková
Lucas - František Skopal / Robert Hájek
Manon - Dominika Býmová / Ivana Korolová / Karolína Vágnerová


Režie - Antonín Procházka
Překlad - Alexander Jerie
Scéna - Renata Štefková
Kostýmy - Lenka Polášková