MIGHTY SHAKE MINI JSOU MISTRY SVĚTA!

22.6.2023

Mighty shake_Budapešť2VELKÝ ÚSPĚCH MIGHTY SHAKE Z VELKÉ BÍTEŠE NA MS V BUDAPEŠTI

Neděle 18. června 2023 byl ten den, kdy se pro 20 MINI, 18 DĚTÍ, 10 JUNIORŮ a dvě trenérky změnil svět. Vůbec poprvé jsme odjeli reprezentovat Velkou Bíteš na Mistrovství světa do maďarské Budapeště. Cesta byla plná euforie a těšení se na nové zážitky. Očekávání byla rozporuplná ale hlavní úkol zněl jasně - pořádně si to užít a nasbírat co nejvíce zkušeností.

Přijeli jsme na místo a ihned si začali a opakovat formace, sóla a dua. Čekal nás dlouhý maraton, kdy jsme se všichni ve 12.30 nadechli a vydechli až 3.30 ráno s příjezdem zpět do Bíteše.

Nejprve šli na řadu sóla, dua a tria. Děti si poprvé vyzkoušely, jaké to je tancovat na parketě úplně samy. Absolvovali jsme mnoho soutěží - sólo i duo v České republice, ale nikdy nebylo možné, aby tancovali na tom obrovském place po jednom.

Zní to lehce, ale je za tím týdny a týdny příprav - vybrat si vlastní hudbu, zkoušet si kroky, které by se do sestavy hodily, trénovat si sestavu doma, ve škole, venku, na tréninku a nakonec výběr kostýmu do posledního detailu. Jsme na všechny právem hrdí, že se nebáli a šli do toho!

• Tereza Urbánková - 3. místo - 2. VÍCEMISTR SVĚTA v kategorii MINI SÓLA
• Amélie Mia Bíbrová - 3. místo - 2. VÍCEMISTR SVĚTA v kategorii JUNIOŘI SÓLA
• Ella Loupová + Tereza Urbánková - 3. místo - 2. VÍCEMISTŘI SVĚTA v kategorii MINI DUA
• Sabina Pavlarová + Julie Říhová + Zlata Kolková - 3. místo - 2. VÍCEMISTŘI SVĚTA v kategorii DĚTI DUA/TRIA
 

Ihned - asi jen po 10minutové pauze pro porotu šli na řadu naše formace MINI, DĚTÍ a JUNIORŮ.
Podpora ze strany rodičů byla obrovská a jsme nesmírně vděční, že je máme a že tam byli s námi, myslím, že můžeme říct, že větší fanouškovskou základnu tam nikdo neměl.

Všechny formace se povedly na výbornou. Po odtancování si tanečníci mohli poprvé oddechnout a čekalo nás už jen vyhlášení v pozdních večerních hodinách. Některé děti přetáhly večerku o 3-4 hodiny, ale vůbec to na nich nebylo znát. Jak odpadl stres z vystupování, všichni ožili a užívali si, že tam můžou být.

Vyhlášení bylo jako vždy plné objímání, držení palců, fandění a pištění, ale jsme neskutečně šťastní a myslím si, že nám (nebo mě jako trenérovi určitě) to ještě ani nedochází a bude to trvat přinejmenším celé prázdniny, než si všichni uvědomíme, co se tady stalo... ale s obrovskou radostí za celý Mighty Shake Velká Bíteš oznamuji, že jsme se stali MISTRY SVĚTA.

MINI - formace WIKY - první místo - MISTŘI SVĚTA
• DĚTI - formace James Browns kids - druhé místo - 1. VÍCEMISTŘI SVĚTA
• JUNIOŘI - formace Baddbees - 4. místo

Největší poděkování patří sponzorům a městu Velká Bíteš, bez kterých bychom platili obrovské částky za dopravu a startovné, děkujeme za to, že nám věřili a podpořili nás.

Druhé poděkování patří rodičům, bez kterých bychom nikam nejeli, bez jejich lásky a podpory bychom nemohli dělat, co milujeme.

Za taneční skupinu Migthy Shake Velká Bíteš
Tereza Pololáníková

Foto: Archiv skupiny