BÍTEŠSKÝ DĚTSKÝ DEN SE LETOS OPĚT VYDAŘIL

8.6.2023

348361079 941520120465645_1956716462484438843_nInformační centrum a Klub kultury Města Velké Bíteše ve spolupráci s SDH Velká Bíteš a TJ Spartak z.s. uspořádalo u kulturního domu pro děti z mateřských škol a žáky základní školy ve Velké Bíteši k Mezinárodnímu dni dětí v pátek 2. června Bítešský dětský den. Během dopoledne navštívilo dětský den rekordních asi 900 dětí a dalších minimálně 150 dětí s rodiči.


Již tradičně se představila zásahová technika Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina - požární stanice Velká Bíteš a Sboru dobrovolných hasičů Velká Bíteš, dálniční policie Domašov, Armády ČR z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, Vězeňské služby Rapotice, Městské policie Velká Bíteš, Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, ČČK Velké Meziříčí, Kynologický klub Velké Meziříčí, z.s. a Záchranná brigáda kynologů JmK ČR.

Byly zde také ukázky místních prodejců vozidel firem Autoimpex spol. s.r.o a BDS spol. s.r.o.

ARMÁDAArmáda České republiky z Náměště ukázala moderní bojovou výzbroj. Vězeňská služba z Rapotic předvedla ukázku napadení eskorty a dovednosti výcviku psů, kteří předvedli zadržení pachatele. Členové jednotky SDH Velká Bíteš předvedli ukázku hašení oleje.

Jako každoročně se děti mohly seznámit s prací zdravotnických záchranářů Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina z posádky rychlé zdravotnické pomoci Velká Bíteš. Posádka zde byla ale jen chvíli, jelikož byli odvoláni k lékařskému ošetření.

Své obdivovatele mělo i Dálniční oddělení policie Domašov s ukázkou policejního vozidla VW Transporter a policejní Yamahy FJR 1300, která byla u dětí velmi oblíbená.

Místní spolek Českého červeného kříže z Velkého Meziříčí připravil výuku laické resuscitace a zodpovídal na všetečné otázky ohledně první pomoci.

348361070 609592454264470_4635528138569694272_n_2Z Kynologického klubu Velké Meziříčí a Záchranné brigády kynologů JmK ČR k nám přijela Alena Vidláková, Věra Kadlecová a Klára Kadlecová spolu se svými pejsky Brixem, Koláčkem, Alanem, Alfrédem a Corralkou.

Ve sportovní hale TJ Spartak byly ukázky juda a teqballu, dále byla možnost si zahrát stolní tenis a odpoledne si i zacvičit se sportovní gymnastikou, kdy pokračoval dětský den v hale v režii TJ Spartak.

U sportovní haly byl také dětmi plně využit velký skákací hrad od firmy E.ON a skákací hrad Informačního centra a Klubu kultury.
Děkujeme nejen dětem, učitelkám, ale i všem účinkujícím, že se dětského dne zúčastnili v tak hojném počtu.

Velké poděkování patří jednotce Sboru dobrovolných hasičů z Velké Bíteše, Josefu Vlčkovi, Hasičskému záchrannému sboru Kraje Vysočina, požární stanice Velká Bíteš a veliteli ppor. Bc. Miroslavu Volfovi, Zdravotnické záchranné službě Kraje Vysočina - Rychlé zdravotnické službě ze stanoviště Velká Bíteš, Dálničnímu oddělení Policie ČR Domašov, Armádě České republiky z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, Vězeňské službě Rapotice, ČČK Velké Meziříčí, Kynologického klubu Velké Meziříčí a Záchranné brigády kynologů JmK ČR, Aleně Vidlákové, Věře Kadlecové a Kláře Kadlecové, Firmě E.ON za půjčení skákacího hradu, Bítešské dopravní společnosti s.r.o. Velká Bíteš a firmě Autoimpex za ukázky vozidel a Městské policii Velká Bíteš. Poděkování také patří Petru Světlíkovi, Magdě Holíkové a trenérům sportovních oddílů z TJ Spartak za spolupráci i pomoc při organizaci akce. Děkujeme také Jiřímu Božkovi z restaurace Božský Burger za občerstvení pro účinkující.
 

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury Města Velké Bíteše