NA KOLE DĚTEM S JOSEFEM ZIMOVČÁKEM

7.6.2023

DSC 0638V neděli 4. června 2023 se na Masarykově náměstí uskutečnila akce „Na kole dětem"- nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí, která se jela od 31. května do 10. června. V tento den byla 4. etapa a trasa se jela v délce 109 km: Dolní Kounice - Brno - Veverská Bítýška - Velká Bíteš - Náměšť nad Oslavou - elektrárna Dukovany – Rouchovany – Hrotovice.

certifikátVe 12.45 hodin jsme na náměstí přivítali peloton asi 80 cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem. Na příjezd cyklistů také čekala paní starostka Ing. Markéta Lavická a náměstek Kraje Vysočina Roman Fabeš. Paní starostce byl slavnostně předán od Josefa Zimovčáka pro Velkou Bíteš certifikát a plaketa poděkování. Přítomní si zde mohli zakoupit propagační materiály nebo přispět finančně nadačnímu fondu „Na kole dětem".
Při odjezdu se k cyklistům přidaly i děti z cyklistického kroužku z Náměště nad Oslavou a Roman Fabeš, který jel s cyklisty až do cíle tohoto dne – do Hrotovic.

DSC 0671Po odjezdu cyklistů se uskutečnil krásný koncert žáků z místní Základní umělecké školy, vystoupili zde bubeníci TomTomBand, dechová hudba DechBand, klarinetové trio a pěvecký sbor Poupata. Poté se roztančily i ty nejmenší děti, pro které byla připravena pohádková diskotéka s Tlapkovou Patrolou a Králíčkem Bingem.

Součástí programu byly také cyklistické závody pro děti nebo hojně využitý skákací hrad.

Počasí nám přálo a byla to velmi zdařilá akce. Náměstí bylo plné hudby, napřed se zaplnilo nadšenými cyklisty a poté i roztančenými dětmi.
Všem zúčastněným patří velké díky, poděkování také patří Zdeňku Balášovi z Lunch Servis za občerstvení.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury