MULTIFUNKČNÍ HŘIŠTĚ JE OTEVŘENO

16.5.2023

DSC 0566_2V pátek 12. května 2023 odpoledne se sešli zástupci města, členové sportovních oddílů a veřejnost, aby slavnostně otevřeli MULTIFUNKČNÍ HŘIŠTĚ na ulici U Stadionu ve Velké Bíteši.

Hřiště bylo otevřeno slavnostním výkopem. Poté se slova ujal zastupitel Ing. Milan Vlček, který zhodnotil průběh realizace hřiště, popsal historii daného projektu od počátku a popřál více takových sportovišť městu Velká Bíteš.

Na pana Vlčka navázala paní starostka Ing. Markéta Lavická, která všechny přítomné informovala o aktivitách, které město v letošním roce na hřištích pro veřejnost bude realizovat: doplnění herních prvků – trampolína na workoutovém hřišti; obměna houpaček na hřištích v Chobůtkách a ulici u stadionu, běžná údržba – natření prvků barvou.

Následoval program formou představení jednotlivých sportovních oddílů města. První ukázkou byl tenisový oddíl, navázal oddíl KungFu předvedením bojových hmatů a chmatů, včetně boje s tyčí a trojzubcem. Mladší žáci FC PBS Velká Bíteš předvedli tréninkové utkání pod vedením trenéra Jana Vrby. Závěrečný prostor prezentací patřil oddílu JUDA, který předvedl bojové umění v zastoupení od nejmenších po největší.

Za jarního deště proběhly soutěže pro děti – kop na bránu a hod na koš pod vedením pana Jabůrka a Kratochvíla. Na závěr bylo hřiště předáno veřejnosti k plnému využití v letních měsících v čase 8.00 – 21.00, v zimních měsících pak do 17.00.

Přeji všem, ať hřiště slouží k uvedeným účelům – sportovním aktivitám a městu Velká Bíteš se zadaří vybudovat i další hřiště, sloužící plně k rozvoji sportovních aktivit veřejnosti.

František Matušina, místostarosta města

Foto: J. Jelínek

Více fotografií najdete ve Fotogalerii.

 DSC 0572_2DSC 0569_2DSC 0565_2