SWING MELODY - 2. 5.

28.4.2023

smo foceni_5c_2000pxBítešský hudební půlkruh vás zve na mimořádný koncert 26. sezóny

SWING MELODY ,

který se bude konat v úterý 2. května 2023 v 19 hod

v sále Základní umělecké školy, Hrnčířská 117, Velká Bíteš.

Jednotné vstupné: 120 Kč, vstupenky k zakoupení na místě

Kontakt na pořadatele: Otto Hasoň -  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Swing melody je profesionální šestičlenný jazzový orchestr, který se zaměřuje na nejslavnější éru jazzu, a tou je Swing. 

Foto: swingmelody.cz

 
BHP-Swing melody copy
 
SWING UZAVŘE 26. SEZÓNU BHP
 

Milí příznivci Bítešského hudebního půlkruhu,

naše 26. sezóna se blíží do finále. Čeká nás již poslední mimořádný koncert, který se uskuteční 2. května 2023 v 19.00 hodin. Z důvodu probíhající rekonstrukce v kulturním domě jsme byli nuceni najít náhradní prostor. Možností nebylo mnoho, a nakonec jsme zvolili sál zdejší základní umělecké školy, který je k těmto akcím určený. Věříme, že tato nutná změna proběhne bez komplikací.

A na co se můžete těšit? Přijede nám zahrát šestičlenný jazzový orchestr Swing Melody. Vznik tělesa se datuje už do roku 2010. Uměleckým vedoucím a zároveň zpěvákem, trumpetistou a moderátorem je Jan Veverka. Dále hrají ve složení Veronika Šerá – saxofon, klarinet, Jakub Douda – saxofon, klarinet, Kristýna Kanická – kontrabas, Václav Janů – kytara a Pavel Sklenička – bicí. V jejich repertoáru najdeme skladby takových velikánů, jakými byli D. Ellington, B. Goodman, C. Basi a další. Stejně tak hrají i nezapomenutelné české písně, které známe v podání R. A. Dvorského, O. Nového či orchestru Karla Vlacha. Pro co největší autenticitu zvuku používají členové orchestru ke své hře výhradně historických hudebních nástrojů a notových materiálů, a to právě z doby 30. - 40. let minulého století. Swing Melody se prezentuje v České republice i v zahraničí a vystupuje nejen koncertně, ale hraje i k tanci a zábavě, jak to bývalo v dřívějších dobách u orchestrů tohoto typu zvykem.

Rozhodně tedy je na co se těšit. Změna žánru nás zcela jistě osvěží. Odpočineme si od „klasiky", přeneseme se do časů první republiky a necháme se unést v rytmu swingu. 2. května 2023 v 19.00 hodin vás rádi uvítáme v sále místní základní umělecké školy.

Marika Vacková