NA KOLE DĚTEM - 4. 6.

27.4.2023

Josef Zimovčák_2019V rámci Cyklotour 2023 projektu NA KOLE DĚTEM projede peloton cyklistů s Josefem Zimovčákem v čele také Velkou Bíteší, a to v neděli 4. června.

Při své zastávce ve Velké Bíteši bude především děti čekat doprovodný program na Masarykově náměstí.

 

PROGRAM

image0 14cca ve 12.30 hod – příjezd pelotonu cyklistů s Josefem Zimovčákem na náměstí
od 13.30 hod - koncert žáků Základní umělecké školy Velká Bíteš
od 14.30 hod – Animační programy pro děti – pohádková diskotéka - vystoupí Tlapková Patrola a Králíček Bing.
Děti s postavičkami zažijí pohádkovou diskotéku a soutěže. S postavičkami se děti budou moci i vyfotit ...
 
CYKLISTICKÉ ZÁVODY PRO DĚTI
Masarykovo náměstí

Registrace na závody: 13:15-13:45 
Start hlavního závodu ve 14:00, konec v 14:30 
Vyhlášení vítězů v 15:00

Upozorňujeme občany, že bude v tento den UZAVŘENO celé Masarykovo náměstí včetně ul. Lánic, Kostelní a Hrnčířské. Náhradní autobusové zastávky budou v ulici za Potokem.

Na kole dětem VB copy

 
 

oficiální tisková zpráva projektu Na kole dětem - Brno 28. 4. 2023:

Pomáháme! Sportujeme! Poznáváme! Veřejná cyklotour Na kole dětem napříč Českou republikou startuje již po čtrnácté. Neváhejte a přidejte se. Společně pro dobrou věc, malebnou krajinou na kolech ....

Ve dnech 31. 5. - 10. 6. 2023 vyrazí Josef Zimovčák a peloton cyklistů na etapovou cyklojízdu napříč Českou republikou. K tradiční jízdě, jejímž hlavním cílem je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí, se může přidat každý, na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. V pelotonu potkáte mnoho známých tváří a osobností. Hned na startu se přidají Prof. Pavel Pafko a Prof. Jan Pirk, připojí se také známý paralympijský cyklista Jiří Ježek a mnoho dalších. Záštitu nad projektem převzal předseda senátu Miloš Vystrčil a každoročně se také na nějakou etapu připojuje. Na bezpečnost pelotonu bude po celé trase jako vždy dohlížet Policie ČR. Energii do žil účastníkům dlouhé cyklistické tour vlije kulturní program připravený v partnerských městech, kde bude peloton zastavovat.
https://www.nakoledetem.cz/cyklotour-2023

Čtrnáctý ročník cyklojízdy Na kole dětem startuje v Ostravě, projedeme krajem Moravskoslezským a přejedeme do kraje Zlínského. Zde peloton zpomalí v rámci školního kritéria. Dále navštívíme kraj Jihomoravský a zamíříme na Vysočinu. Přes Jihočeský kraj se dostaneme do kraje Středočeského, Prahy a letos po delší pauze zajedeme do kraje Libereckého a Ústeckého. Závěr letošní tour připadne na malebnou obec Zichovec, která je již mnoho let součástí projektu a podpora zdejších obyvatel je naprosto neopakovatelná.

„Stále platí, že se může přidat každý! Na kousek, jednu etapu, nebo celou trasu. Atmosféru v pelotonu je potřeba nasát. Je to nejen sportovní, ale také společenská událost. Lidé zjistí, jak je jednoduché udělat něco pro sebe a zároveň tím pomoci i někomu jinému. Rostoucí počet aktivních účastníků a podpora akce z řad známých a významných osobností svědčí o tom, že projekt, který přináší malým onkologickým pacientům možnost účastnit se rekondičních pobytů, má smysl. Letos hodláme překonat hranici dvaceti milionů získaných pro děti, což není málo, ale ani dost. Pokusíme se zase trochu děti potěšit." říká koordinátorka Martina Střížová

Velmi mne těší, že nám i v dnešní těžké době zůstávají věrni významní partneři, sponzoři a dárci jako spol. Metlife a.s., VITA SW, SMO Otrokovice, Interflex, stavební společnost Kaláb a mnoho dalších, bez kterých bychom tour nebyli schopni uskutečnit. Nezanedbatelná podpora pramení z měst, obcí a krajů. " popisuje patron projektu Josef Zimovčák. „Snažíme se a věříme, že letošní cyklojízda bude úspěšná. Stále nás pomoc dětem motivuje k vyšším cílům," dodává manažer Petr Veselý.

Motto: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně".

Projekt Na kole dětem – čtrnáct let pomoci, přátelství, poznání a pohybu.

Jak můžete pomoci i Vy?
•  aktivně se zúčastnit cyklojízdy a přispět dobrovolným startovným do kasičky Na kole dětem
•  zakoupit si triko a jiné předměty Na kole dětem
•  přispět na konto veřejné sbírky nadačního fondu Na kole dětem 107-484410267/0100
•  informovat o projektu své přátele a známé
•  stát se partnerem projektu

Bc. Martina Střížová, koordinátorka
 

NA KOLE DĚTEM je nadační fond Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Svojí činností se především zaměřuje na sportovní aktivity a zajištění rekondičních pobytů, které usnadňují dětem a jejich rodičům překonávat traumata způsobená těžkou nemocí. 

více informací na: https://www.nakoledetem.cz/