10 000 KROKŮ PRO ZDRAVÍ

5.4.2023

10 000_kroků_ořezS prvními jarními paprsky slunce přichází také jarní výzva 10 000 kroků. Jejím cílem není, abyste každý den ušli 10 000 kroků, ale abyste vrátili chůzi do svého každodenního života a udělali tak něco pro své psychické i fyzické zdraví.

Dubnová výzva probíhá od 1.- 30. dubna 2023.

Partnerství pro městskou mobilitu z.s. ve spolupráci s městy vyhlásilo první kolo výzvy 10 000 kroků, která reaguje na současný neutěšený zdravotní stav obyvatel naší republiky. Cílem akce je vrátit chůzi do našich životů, neboť tento nejpřirozenější pohyb prospívá nejen našemu tělu, ale i mysli. Tato chodecká a běžecká výzva bude probíhat v dubnu a už teď se může každý zaregistrovat k účasti buďto sám nebo v týmu na www.desettisickroku.cz.

Zaregistrujte se ZDE.

Přihlášení dospělí se mohou účastnit samostatně nebo v týmu. Nachozené nebo naběhané kilometry jsou následně bodově ohodnoceny. Speciální bodové zvýhodnění mají osoby s vyšším věkem a hmotností, což jim dává možnost umístit se stejně jako ostatním. Týmy mohou být tvořeny libovolně, ať už jako rodina, zájmový spolek nebo firma. „Hlavní výhodou týmů je vzájemná podpora a motivace," dodává Sylva Švihelová, manažerka projektu.

Vykonané aktivity je možné zaznamenávat na libovolném zařízení (mobilní aplikace, chytré hodinky ...) a následně je do svého profilu na www.desettisickroku.cz nahrát. I přesto, že hlavním cílem a odměnou zároveň je upevnění našeho zdraví, jsou pro ty nejzdatnější připraveny zajímavé ceny od partnerů akce.

KONTAKT:
V případě zájmu o podrobné informace prosím kontaktujte:
• Mgr. Sylva Švihelová, Manažerka projektu, Tel.: +420 724 726 858, E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
• Ing. Jaroslav Martinek, tel. 602 503 617, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

10 000 kroků