KONCERT FRANTIŠKA NEDVĚDA ML. VE VELKÉ BÍTEŠI

21.3.2023

DSC 0296Informační centrum a Klub kultury ve spolupráci s odborovou organizací OS KOVO PBS uspořádalo k Mezinárodnímu dni žen koncert Františka Nedvěda ml. Ve čtvrtek 16. března se už v 15.00 hodin odpoledne zaplnil celý kulturní dům ve Velké Bíteši.

František Nedvěd ml. zde vystoupil se svou kapelou První podání. Celý koncert s názvem ...TÁTO, MÁMO, DÍKY VÁM ... byl věnován vzpomínce na jeho otce Františka Nedvěda, který byl jednou z nejvýznamnějších osobností české country, folku a trampu.

Koncert, který měl trvat asi hodinu a půl se s malou přestávkou protáhnul až do půl šesté. František Nedvěd mezi hraním a zpíváním bavil přítomné svými historkami, které prožil se svými rodiči, ale i se strýcem Janem, v kterém má nyní velkou oporu. Pokud nezpíval František, zpívalo celé publikum, po celou dobu koncertu panovala příjemná a pohodová atmosféra.

František Nedvěd zpíval své autorské písně, ale i známé od táty Františka nebo strýce Jana Nedvěda. Zazněly známé písně např. Bible, Kočovní herci, Na kameni kámen, ale také krásná píseň „...Táto, mámo, díky vám..." s emotivním textem. Nechyběla také píseň Podvod nebo Valčíček, Všichni si krásný koncert užili a dostaly se k nám jen ty nejlepší ohlasy. Byl to nádherný koncert a v dnešní hektické, zvláštní době to bylo pohlazení po duši.

Při odchodu domů dostaly ženy k svému svátku krásnou rudou růži od Víta Čermáka z OS KOVO PBS nebo ředitele Klubu kultury Josefa Jelínka.

S velkým sympaťákem a pohodářem Františkem jsme se předběžně domluvili na vystoupení na Gulášfestu, který se bude konat v sobotu 26. 8. u kulturního domu a zde by zahrál sám bez kapely s trochu jiným programem. Budeme doufat, že vše klapne a tohoto skvělého muzikanta u nás znovu přivítáme.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury Velké Bíteše

Více fotografií naleznete ve Fotogalerii

DSC 0306DSC 0302