MAGICKÁ ARMÉNIE - 23. 2.

6.2.2023

Arménie Roman_Janusz_knihovna_ořezRoman Janusz a Městská knihovna Velká Bíteš vás srdečně zvou na multimediální cestopisnou přednášku s názvem

Magická Arménie - země sopek a klášterů,

která se uskuteční ve čtvrtek 23. února v 17.00 hod v Městské knihovně.

Arménie je rajskou zahradou Zakavkazska, výjimečnou kombinací nádherné přírody a okouzlujících památek. Multimediální projekce expediční skupiny Gorole přináší tradičně nezapomenutelný zážitek v podobě mistrovských fotografií a videí, podmanivých scenérií z ptačí perspektivy, autentické hudby a poutavého vyprávění.

Arménie je magickou zemí ležící pod úbočími posvátné hory Ararat. Je proslulá výjimečným bohatstvím klášterů, jež zdobí spektakulární horskou krajinu. Přechod hřebene sopečné Geghamy i zdolání nejvyššího vrcholu Arménie, čtyřtisícovky Aragats, se staly netušenou polární výzvou. Putování barevnými podzimními scenériemi hor Diližan i okolím arménského "moře", jezera Sevan, bylo naopak pohodovým, plným teplých slunečních paprsků, relaxem. Nechyběla malebná zákoutí hlavního města Jerevan, termální prameny Jermuk a mnoho dalších dosud neobjevených pokladů tohoto ráje pod Kavkazem.

 

Arménie Roman Janusz knihovna copy