DĚTSKÁ OLYMPIÁDA - VÝSLEDKY

17.6.2022

DSCN0155 002V úterý 14. června 2022 proběhla první OLYMPIÁDA PRO DĚTI, která se konala v rámci SPORTOVNÍHO LÉTA VE VELKÉ BÍTEŠI 2022.

Na fotbalovém stadionu se v odpoledních hodinách sešlo (možná i díky krásnému počasí) na 150 dětí, doprovázených rodiči nebo známými, takže tu vládl po celou dobu veselý mumraj.

Olympiádu krátce zahájil starosta města Milan Vlček společně s Josefem Jelínkem, ředitelem IC a KK Velká Bíteš a za spolupořadatele, kterým byla Mateřská škola U Stadionu, se ujal slova Vítězslav Kratochvíl. 

Děti soutěžily ve čtyřech disciplínách - běh na 30 m, skok do dálky, hod míčkem do dálky a překážková dráha. Na jednotlivých stanovištích se jim zapisovaly výsledky. 

Zájemci si mohli také vyzkoušet dvě sportovní novinky - baseball a petanque. Také zde probíhala ukázka fotbalu pro amatérské hráče. 

Díky velkému počtu soutěžících se olympiáda protáhla až téměř do 20 hod. Při vyhlašování výsledků byly všechny děti z mateřských školek odměněny medailí a v ostatních kategoriích byli oceněni ti nejlepší. Informační centrum a Klub kultury si připravilo pro všechny děti sladkosti. 

Poděkování za spoluorganizaci patří zejména panu Kratochvílovi, p. Maškovi, panu Jabůrkovi, panu Dufkovi a všem dalším, kdo se na akci podíleli. 

Rodičům a dětem pak děkujeme, že na olympiádu přišli v tak hojném počtu a doufáme, že si závody rádi zopakují na dalším kole OLYMPIÁDY, která se uskuteční 28. června 2022

OLYMPIÁDA - VÝSLEDNÉ POŘADÍ (výsledky všech dětí najdete v přiloženém souboru níže)

Kategorie 3-4 roky

1. Ondra Navrátil
2. Jakub Škoda
3. Emma Geisseleiterová
 
Kategorie 5-6 roků:
1. Julie Horníčková
2. Ellenka Odehnalová
3. Mirek Pospíšil
 
Kategorie 1-2 třída:
1. Lucijan Skřepský
2. Martin Chmel
3. Ema Hladíková
 
Kategorie 3-4 třída:
1. Tomáš Jelínek
2. Nina Smutná
3. Filip Valeš
 
xlsxOlympiáda_-_pořadí.xlsx

 

 DSCN0175 3DSCN0156 002

DSCN0164 002Sportovní léto