DĚTI Z MŠ NA VÝSTAVĚ ZVÍŘAT

20.9.2021

Včeličky 5P1070133S dětmi z MŠ Masarykovo náměstí a Lánice jsme vyrazili na tradiční hodovou výstavu drobného zvířectva, pořádanou Českých svazem chovatelů, s. z. Velká Bíteš. Ta se konala od pátku 10. 9. do neděle 12. 9.
Během pátečního dopoledne měly všechny třídy možnost shlédnout nejrůznější domácí zvířata, která výstava nabízela. Abychom na akci nepřišli, jak se říká s prázdnýma rukama, namalovaly děti z naší školky obrázky domácích zvířat, které darovaly pořadatelům. Ti z nich během výstavy vybrali a ocenili ty nejzdařilejší obrázky.

Děti byly nadšené z rozmanitosti plemen králíků. Předháněli se ve vypravování, kdo jakého má doma nebo aspoň u babičky. Nadšeně obdivovaly domácí drůbež, kterou možná někteří znají pouze z ilustrací z knih. Velký ohlas pak sklidily i ovce, které ty nejodvážnější děti mohly dokonce nakrmit.
Akce se u všech dětí shledala s velkým ohlasem, a právě pro radost, kterou dětem dělá, ji každoročně velmi rádi navštěvujeme.
Členům Českého svazu chovatelů Velká Bíteš moc děkujeme za pozvání a těšíme se na shledanou na nějaké další podobné akci.