PROSBA O PODPORU SDH VELKÁ BÍTEŠ

14.9.2021

FOTO-126 002Sbor dobrovolných hasičů Velká Bíteš si Vás dovoluje touto cestou poprosit o podporu v prestižní anketě Dobrovolní hasiči roku 2021. SH ČMS-SDH Velká Bíteš byl vybrán odbornou porotou této ankety mezi 5 finalistů v oblasti jih Moravy za činnost při zvládání pandemie Covid-19. O konečném umístění sboru pak rozhoduje svým hlasováním veřejnost.

Každý může udělit 2 hlasy. Hlasovat je možno prostřednictvím formuláře na webu www.adhr.cz/hlasovani-sbory nebo prostřednictvím SMS zaslané na telefonní číslo 900 77 06 ve tvaru HASICI (mezera) SJM4. Své hlasy můžete posílat až do 20. 10. 2021 do 24:00 hodin.

Předem děkujeme za Vaše hlasy a podporu.

                                                                                         Výbor SH ČMS-SDH Velká Bíteš

6651794 _002,,Pomoc v nouzi, naše poslání" je novodobé heslo SH ČMS-SDH Velká Bíteš. Jednotliví členové SDH Velká Bíteš se od jara 2020 zapojili do zvládání pandemie coronaviru SARS-CoV-2. Při první vlně v období vyhlášení nouzového stavu v České republice bezplatně zajišťovali pomoc seniorům ve věku 65+ a osobám se zdravotním postižením s nákupem potravin a léků, dovozem obědů, rozvozem roušek a dezinfekce. Při druhé vlně zajišťovali pomoc pozitivním osobám v domácí karanténě, kteří potřebovali pomoc s donáškou potravin a léků, dovozem obědů, na výzvu darovali krev a plazmu z důvodu obnovení operativy ve FN Brno, členové se zdravotnickým vzděláním IMG 20210113_092645_002poskytovali péči na Covid oddělení FN u sv. Anny Brno. Na naléhavou prosbu ředitele Domova pro seniory Mitrov nastoupili také dobrovolní hasiči se zdravotnickým vzděláním na Covid oddělení pro zvládání nouzové situace v důsledku nedostatku zaměstnanců způsobeným karanténními opatřeními. Onemocnění prodělalo 90 procent klientů a asi 70 procent zaměstnanců. V záložní nemocnici BVV Brno povlékli 302 polohovacích lůžek. U OS ČČK Brno-město absolvovali kurz „Základy moderního ošetřovatelství v praxi" pro dobrovolný pomocný personál v lůžkových zdravotnických zařízeních. Při třetí vlně 9 měsíců vypomáháme s odběrem vzorků pro antigenní, PCR a protilátkové testy na test pointu BVV Brno a mobilní očkování u společnosti Podané ruce o.p.s. Pokračovali v zajištění nákupů základních potravin u osob v domácí karanténě, dovozu obědů, prací na Covid oddělení, pomoci při registraci a dopravě seniorů na očkování. Prováděli dezinfekci veřejných prostor pomocí ozonového generátoru. Ne každý měl možnost nastoupit na výpomoc do nemocnic, kde byla situace více než kritická. Proto uspořádali v sobotu 20. 3. 2021 akci „Štrůdlem proti covidu," kdy připravili balíčky se sladkým i slaným závinem, kávou, čajem, čokoládou a pak je předali zdravotníkům ZZS Kraje Vysočina a Nemocnice Nové Město na Moravě, p.o. Touto cestou jsme chtěli vyjádřit podporu a uznání všem, kteří pomáhali situaci v ČR zvládnout.