STAROČESKÉ KAŠPÁRKOVO DIVADLO NADCHLO DĚTI VE VELKÉ BÍTEŠI

24.7.2020

loutkové divadloOd poloviny 18. století putovali po vesnicích a městech loutkoherecké soubory, které se snažily nejenom obveselit děti a dospělé, ale též rozvíjely kulturu a i překrásný český jazyk. A tak jsme mohli již podruhé ve Velké Bíteši od pondělí 20. července přivítat pana Viléma Janečka se svým loutkovým divadlem. Na volné ploše před kulturním domem vyrostl pohádkový stan, který byl po pět hracích dnů beznadějně pokaždé vyprodán.

Děti tleskaly nejenom dřevěným hrdinům, ale i doprovodnému slovu paní Janečkové. I přes deklarovanou kapacitu třiceti míst, se přišlo na známé české pohádky O Červené Karkulce, O perníkové chaloupce nebo O Budulínkovi podívat mnohdy okolo stovky nadšených návštěvníků. Děti si mohly mimo občerstvení zakoupit i dřevěné loutkové hrdiny a domů se vždy vracely v doprovodu rodičů, či babiček a dědečků s veselou náladou.

Principál pan Janeček přislíbil, že Velká Bíteš bude v repertoáru zcela určitě zařazena i v následném roce, a tak se děti mají zas na co těšit.