GRAND PRIX MĚSTA VELKÉ BÍTEŠE V KULTURISTICE A BODY FITNESS

21.5.2019
DSC 1101V neděli 5. května podruhé v historii hostila Velká Bíteš pohárový závod Mistrovství České republiky dětí, dorostu a juniorů, mužů a žen v kulturistice a fitness.131 startujících závodníků se utkalo v klasické a váhové kulturistice, physique, bodyfitness a bikiny fitness a fitness dětí. Celá akce byla živě přenášená na internetovém portálu a zhlédlo ji přes 3.000 diváků.
Návštěvníci, kteří se na tuto akci přišli podívat, a bylo jich téměř tři sta, měli možnost nejprve shlédnout vystoupení těch nejmenších sportovců ve fitness, kteří bojovali nejenom o poháry a odměny, ale hlavně o kvalifikaci na Mistrovství České republiky. Poté v odpoledních hodinách předvedli vypracovaná svalnatá těla mladí muži, ale i krásné a půvabné mladé sportovkyně. Dvacet sad pohárů a medailí, na kterých se podílelo sponzorsky Město Velká Bíteš a První brněnská strojírna a.s., bylo rozvezeno díky soutěžícím do všech koutů České republiky a jeden pohár putoval do sousedního Rakouska.
Jelikož tato akce byla příjemným okořeněním sportovních akcí ve Velké Bíteši, doufáme společně s ředitelkou soutěže Irenou Pokornou ze Zbýšova a vedením Svazu kulturistiky a fitness České republiky, že i v roce 2020 bude naše město poctěno touto soutěží.

Josef Jelínek, Klub kultury