BÍTEŠSKÉ NOVOROČNÍ OSLAVY

3.1.2018

DSC 9849V pondělí na Nový rok 1. ledna 2018 jsme se již po sedmé na Masarykově náměstí sešli, abychom společně přivítali nadcházející rok 2018.
Program zahájil starosta města Ing. Milan Vlček, který přivítal všechny přítomné a popřál jim i jejich rodinám všechno nejlepší do nového roku. Poděkoval občanům za jejich toleranci a podporu, díky které byly ty minulé roky poměrně zdařilé, a vyslovil přesvědčení, že tomu tak bude i nadále. Zdůraznil, že se v minulých letech podařilo vybudovat základní síť komunikací, které se budou rekonstruovat i nadále, ale dopravní komplikace s tím spojené, už nebudou tak velké. Dále uvedl, že nás v letošním roce čeká dokončení výstavby lokality Babinec a zejména hlavní akce – rekonstrukce objektu Základní školy, mezi ulicemi Tišnovská a Za Školou, zvláště budovy z roku 1905. Vzhledem k těmto záměrům, které vytvoří kvalitní prostředí pro vzdělávání našich potomků, požádal občany o pochopení případných komplikací. Na závěr svého proslovu poděkoval občanům za účast a vyjádřil spokojenost s touto neformální akcí, která se stává pěknou tradicí vyjadřující soužití občanů s městem.

Poté vystoupil Žesťový kvintet pod vedením Vlastimila Božka, který zahrál několik svých melodií.
Pro všechny přítomné byl na zahřátí připraven námořnický svařák a teplý ovocný čaj.
Závěrem jsme zhlédli již tradiční nádherný několikaminutový novoroční ohňostroj v produkci bítešského ohňostrůjce Miloše Janečka.
Klub kultury Velké Bíteše