VÁNOČNÍ TURNÉ PETRA BENDE JE ZA NÁMI

18.12.2017

P1210798Páteční podvečer 15. prosince 2017 se opět kulturní dům ve Velké Bíteši zaplnil diváky, kteří se těšili na 21. ročník vánočního turné Petra Bende. Nezměněná sestava kapely Petr Bende Band přijela. Celý tým se představil, již jako tradičně zavedená a oblíbená „firma". Letos připravil malou změnu a cimbálovou muziku Grajcar nahradilo seskupení s názvem Gromba. Tato parta kluků byla příjemnou součástí vystoupení. Ještě než Petr koncert odstartoval písní „Vánoční Dajána", prošel se Petr výjimečně sálem „odzadu" a s několika lidmi se osobně pozdravil. Poté zazněly známé koledy, jak jinak Petrem upravené např. „Jak jsi krásné neviňátko", „Půjdem spolu do Betléma", „Pásli ovce", "Rolničky" nebo „Nesem Vám noviny". Dále také jeho písně např. „Utonout", „Den přeslavný", „Restart", „Tráva", „Hvězda".

Zaplněným sálem také zazněla známá "Tichá noc" od F. X. Grubera v podání cimbálové muziky Gromba. Při této krásné koledě bylo neskutečné ticho a nikdo z přítomných ani "nedýchal". CM Gromba se pak ještě prezentovala svým "Čardášem".
Na každé své Vánoční turné si Petr zve speciálního hosta. Letos to měl být známý šansoniér, zpěvák František Segrado. Ze zdravotních důvodů však na koncertu nevystoupil. Jeho písně "Strážce" a „Rozeznávám", ale přesto zazněly a to v podání přímo Petra Bende, který ho takto „zastoupil".
Na pódiu společně s Petrem, také vystoupil „bítešákům" již známý dětský pěvecký sbor „Poupata" z místní Základní umělecké školy pod vedením Aleny Borkové. Společně s „Poupaty" vystoupil také dětský pěvecký sbor „Špunt band" ze Zbraslavi u Brna pod vedením Luďka Strašáka. Současně pak doprovodili celý pěvecký tým a po skončení sklidili velký potlesk.
Na koncertu také zazněla jedna zahraniční píseň v českém podání, a jak jinak Petrem upravená. Byla od zpěváka Sting s názvem "Englishman In New York".
Po dvou a půl hodinovém koncertu a malého přídavku v podobě písně „Nad horů svítá" a „Štěstí je krásná věc" následoval tzv. Standing Up, který byl celkem třikrát.
Bylo to příjemné strávení večera v předvánočním shonu, a tímto Petrovi a všem účinkujícím moc děkujeme.
Klub kultury Velké Bíteše