PLES MĚSTA 2017 OBJEKTIVEM OTTY HASONĚ

22.1.2017

DSC 5796Letošní plesová sezóna byla zahájena plesem města.

Městský ples zahájil letošní plesovou sezónu v sobotu 21. ledna v kulturním domě ve Velké Bíteši. Uskutečnil se již 5. ročník. Ples organizoval Klub kultury Velká Bíteš ve spolupráci se SOŠ Jana Tiraye. Plesový program byl hodně bohatý. Po úvodním slovu starosty Ing. Milana Vlčka a moderátora Karla Hegnera předvedli své umění mažoretky Pusinky z Říčan. Poté následovalo sólo v podání mažoretky Lucie Sochorové. Návštěvníkům po celý večer hrála kapela Party Band z Prahy.

V programu plesu vystoupili dále tanečníci z taneční školy Starlet manželé Floriánovi a předvedli ukázku standardních a latinsko-amerických tanců, dále vystoupila již bítešákům známá zpěvačka Vendula Příhodová z nedalekého Tasova a zpěvák Pavel Helan.
Hlavním hostem plesu byla zpěvačka, moderátorka a muzikálová zpěvačka Heidi Janků, která vystoupila o půlnoci. A protože dle svých slov není Heidi "žádná célebrita", mohli se s ní přítomní vyfotografovat od "bítešského fotografa" Otty Hasoně přímo na pódiu během vystoupení nebo tanečním parketu sálu kulturního domu.
Celým večerem nás již tradičně příjemně provedl doc. Mgr. Karel Hegner z Českého rozhlasu Brno.
Součástí plesu byla již tradičně jedinečná tombola, která se prodávala nepřetržitě do brzkých ranních hodin. Před půlnocí bylo vylosováno pět hlavních cen, kde hlavní cenou byl televizor Samsung.
Tento slavnostní večer se stal již popáté příležitostí poděkovat několika výrazným osobnostem Velké Bíteše za jejich přínos pro naše město. Z rukou starosty města převzaly slavnostní plaketu společně s nádhernou kyticí a symbolickou láhví plesového vína z Vinařství Jan Plaček.

Eva Svobodová - poděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti tělovýchovy a společenského života
Bítešačka, na první pohled drobná, nenápadná a usměvavá žena, která v závěru minulého roku oslavila kulaté jubileum, je výjimečná svojí zodpovědností a vstřícností a je dlouhodobě nezištně nápomocna lidem okolo sebe. Vyměnila část svého osobního života za práci s lidmi. Její pozitivní vztah ke gymnastice, který získala v mládí, ji přivedl ve středním věku po vážném úrazu do oblasti zdravotního cvičení, když v místní TJ Spartak Velká Bíteš vede více jak šestnáct let pravidelná cvičení s veřejností. Další oblastí, které věnuje svůj čas a energii je občanské sdružení Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR. V její bítešské organizaci, která je nedílnou součástí společenského života Velké Bíteše, působila od roku 1991 nejprve jako členka a následně místopředsedkyně. Od roku 2010 se stala předsedkyní organizace. Pod jejím působením došlo jak k prohloubení komunikace a spolupráce s městem, tak k přílivu nových členů do organizace, která kromě své osvětové a společenské funkce pro své členy zajišťuje i zájezdy a rekondiční pobyty.

Mgr. Milada Oplatková - poděkování za zásluhy a přínos pro rozvoj města Velká Bíteš v oblasti školství
Rodačka z nedalekého Skřinářova, která zvolila Velkou Bíteš za místo svého životního a profesního působiště.
Žena, která celý svůj profesní život zasvětila speciálnímu školství. Po studiu a ročním pedagogickém působení na Dětské psychiatrické léčebně ve Velké Bíteši stála v roce 1974 u zrodu tehdejší Zvláštní školy ve Velké Bíteši. Pod jejím vedením v pozici ředitelky se zde začalo vzdělávat prvních 11 dětí s mentálním postižením v městském objektu v Hrnčířské ulici, kde v současnosti sídlí Základní umělecká škola. Po další etapě historie školy, kterou bylo její přestěhování a provoz v prostorách učiliště v Lánicích, se jí podařilo zajistit definitivní umístění školy v městském objektu bývalé hospodářské školy na ulici Tišnovské. Zde škola, dnes již jako základní škola speciální, sídlí doposud. V roce 2000 byl pod jejím vedením zpracován projekt „Škola podporující zdraví", který byl v roce 2001 schválen Státním zdravotním ústavem v Praze a škola byla přijata do sítě projektu „Zdravá škola.
V roce 2009 po 35 letech činnosti skončila pro mnohé Bítešáky překvapivě ve vedení školy. Ti však pro ukončení jejího působení na škole neshledávali jakýkoliv profesní důvod či dosažení důchodového věku. Faktem je, že po jejím kritickém názoru na záměry stěhování a další existence školy, které mělo tehdejší vedení radnice, však již nedošlo k dalšímu prodloužení její pracovní smlouvy. Na školství ale nezanevřela a v současnosti vykonává rozsáhlou poradenskou činnost pro školy v rámci projektu „Zdravá škola" zejména pak v Kraji Vysočina. Za svoji pedagogickou činnost byla oceněna ministerstvem školství i Krajem Vysočina.
 

Velké poděkování patří následujícím partnerům a sponzorům plesu: Městu Velká Bíteš, starostovi Ing. Milanu Vlčkovi, řediteli SOŠ Jana Tiraye Velká Bíteš Ing. Josefu Chytkovi a Ludmile Pecinové, PBS Velká Bíteš a.s., DIOS TRADING s.r.o., INA – Svatební salón za zapůjčení plesových šatů, MATTONI a.s., Pivovar SVIJANY, POEX Velké Meziříčí a.s., Coctail Servis – David Kuře, STARLET – Taneční škola Brno, Mažoretky Pusinky z Říčan pod vedením Martiny Ondrovičové a Ivany Bergmannové, Vinařství JAN PLAČEK, Zdeněk Baláš – „NAŠE BÍTEŠSKÁ", MH MILDA CARS, s. r. o., Český svaz včelařů – Velká Bíteš, Domov bez zámku Velká Bíteš, Eva Chytková, FC Spartak Velká Bíteš, Vyznač s.r.o., Restaurace U RAUŠŮ, MIHAL s.r.o., MO TOP 09, MO MRS Velká Bíteš, Tomáš Jelínek, Mgr. David Prešer, Zábavní centrum Peklo Čertovina, Hlinsko. Dále poděkování patří Aloisi Špačkovi za ozvučení, Milanu Vodičkovi za osvětlení a květinářství Drlíček za krásnou květinovou výzdobu celého sálu.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury