POZVÁNKA NA TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY 2013

1.7.2013

DSC 3267Příprava letošních hodů, které se budou konat od 4. září do 11. září 2013 je v plném proudu. Přijměte malou ochutnávku. Hodová výstava se letos ve výstavní síni Klubu kultury uskuteční od 2. do 13. září. Čeká Vás ukázka plastik a obrazů bítešského umělce Lubomíra Laciny, kterou doplní brněnský fotograf Tomáš Škoda svojí prací „Velká Bíteš ve fotografiích“. Slavnostní vernisáž se bude konat v pondělí 2. září v 17 hodin. V čase hodů nebude chybět chovatelská výstava nebo výstava bonsají.


Ve středu odpoledne se opět vztyčí na náměstí mája a po městě se otevřou sklípky a mázhauzy v jejichž nabídce nás bude všechny lákat dobré jídlo a pití - především víno a burčák. Ve sklípku „na pětce“ zahrají např. Tataband, Pantago, nebo cimbálová muzika Púčik. V pátek od
19 hodin se na náměstí na hlavním pódiu rozezní známé písně z muzikálu „Děti ráje“.

V sobotu po obědě se na náměstí pod májou tradičně představí soubory z našeho regionu a okolí v rámci XI. ročníku folklorního festivalu „Setkání na Podhorácku“. Letos na tomto festivalu přivítáme i folklorní sdružení VTG Lindwurm z rakouského Klagenfurtu.
Součástí hodového víkendu bude na náměstí i jarmark lidových řemesel a lunapark. Hody končí ve středu kácením máje a hodovými dozvuky se skupinou Živel, kdy se sklípky do příštího hodování uzavřou.
Více informací Vám přineseme v zářijovém čísle Zpravodaje a na informačním portále Klubu kultury www.bitessko.com.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Informační centrum a Klub kultury Města Velké Bíteše