„STAČÍ MÁVNOUT KŘÍDLY“ K PRODEJI V INFORMAČNÍM CENTRU

4.5.2023

Stačí mávnout_křídlyV Informačním centru na Masarykově náměstí 5 ve Velké Bíteši byl zahájen prodej nové knihy od Sáry Topinkové z Velké Bíteše s názvem „Stačí mávnout křídly".

Sáře bylo teprve šest let, když napsala svůj první příběh – byl o drsných vílách, které za odpoledne dokázaly postavit letadlo – a od té doby snila o tom, že jí jednou vyjde kniha. Aby se svému snu přiblížila, během dospívání četla všechno, co jí přišlo pod ruku, trénovala se psaním upířích romancí na Wattpadu a popsala tisíce stran svými deníkovými zápisy. Ve třinácti letech si založila knižní blog pod přezdívkou Dívka mezi stranami, který se postupem času přesunul na Instagram.

Za svoje působení v české online knižní komunitě stihla zorganizovat několik knižních akcí a dojít k závěru, že číst YA ji už zase tolik nebaví, tak by pro změnu konečně mohla nějaké napsat a splnit si svůj dětský sen. Její prvotina Stačí mávnout křídly, která vyšla těsně před jejími devatenáctými narozeninami, je důkazem, že se jí to povedlo.

A o čem kniha je?
Úsměv hezkého kluka. Špatná rada nejlepší kamarádky. Důvěra vložená do rukou nesprávné osoby. To všechno vedlo k událostem, na které Cilka nikdy nezapomene. I tak je ale rozhodnutá udělat za svojí minulostí tlustou čáru a začít znovu v novém městě. Hned první den ve škole však končí usazená v lavici vedle nevrlého spolužáka, který na první pohled přitahuje problémy, a zároveň zaujme svého upovídaného souseda, jemuž se marně pokouší vysvětlit, že o jeho – a vlastně číkoli – pozornost nestojí. Jenže je těžké být neviditelná, když napovrch vyplave její tajemství... Je to důmyslně napsaný debut o síle přátelství, první lásce a nových začátcích.

Přijďte si knihu zakoupit, je to i vhodný dárek nejen k narozeninám nebo svátku.
Knihy jsou od autorky osobně podepsány a prodejní cena je 399 Kč.
 
Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury