XVIII. ROČNÍK OKRESNÍ TĚLOVÝCHOVNÉ AKADEMIE VE VELKÉ BÍTEŠI

24.4.2017

P1200542TJ Spartak Velká Bíteš, z.s. uspořádala v pátek 21. dubna ve sportovní hale již tradiční Okresní tělovýchovnou akademii, která se konala v projektu České unie sportu „Sportuj s námi" a za podpory Kraje Vysočina.
Nástupem všech 340 účinkujících byla akademie zahájena Ondřejem Blahou, který přivítal všechny přítomné a popřál jim pěkný sportovní zážitek.

Jako první vystoupily mažoretky „Pusinky" z Říčan u Brna. „Pusinky" působí v Říčanech již 11 let a mají aktivně 3 cvičící skupiny, Pusinky 1, pusinky 3 a mini pusinky. Představila se nám tu prostřední skupina Pusinky 3, které fungují již 6 let. Na kontě mají nespočet ocenění např. z loňského roku titul I. vícemistrů oblasti a několik zlatých, stříbrných a bronzových medailí z pohárových soutěží. Děti z mateřské školy U Stadionu rádi tancují a předvedly nám tanec s názvem „La ola olé, la ola ola". S ukázkou zumby přijela děvčata z tanečně – sportovního kroužku ze Křoví. Malé „zumbakámošky" ve věku 6 – 9 let zatančily na hit Enrique Iglesia z roku 2016 „Duele el corazon".
Z DDM Náměšť nad Oslavou to byly ukázky s názvem „Avatar", „Monsters" a „PINK".
Z Nového Města na Moravě z Domu dětí a mládeže přijely mladší děti s aerobicovou pódiovkou s názvem „Auťáci". Kadetky předvedly „fotbalové" vystoupení s názvem „Česko versus Brazílie" a juniorky předvedly vystoupení s názvem „Na vodě".
Z oddílu moderní gymnastiky TJ Spartak jsme mohli vidět ukázku společné skladby estetické gymnastiky, která je odvětvím moderní gymnastiky, v druhé skladbě se předvedli ti nejmladší – naše naděje. Na závěr pak vystoupily všechny členky oddílu. I tento oddíl reprezentuje TJ Spartak na soutěžích jak v ČR, tak i v zahraničí s velmi dobrým umístěním.
Ze sportovní gymnastiky jsme pak mohli vidět čtyři malé ukázky od těch nejmenších po pokročilejší, poté také Hip hop při sportovní gymnastice skladbu s názvem „Wild west".
S malou ukázkou z tréninku oddílu Volejbal vystoupily žákyně a přípravka.
Dalším domácím oddílem se představilo judo, které dosahuje velkých úspěchů na soutěžích v rámci kraje Vysočina. Oddíl se zúčastňuje i mezinárodních závodů. Letos se na závodníky můžete přijít podívat už 6. května. Také florbalový oddíl má širokou základnu. Na akademii se ukázala přípravka.
Na závěr vystoupila již tradičně skupina Mighty Shake, která má základnu na Zastávce u Brna. Tentokrát se nám skupina předvedla s vystoupením pod názvem "Rockeři" a „BLINDED".
O tuto Okresní tělovýchovnou akademii byl velký zájem. Každým rokem je číslo počtu účinkujících vyšší a letos se zúčastnilo rekordních 340 účinkujících. Všichni účinkující svoji sportovní ukázku výborně zvládli a za odměnu dostali malý dárkový balíček, do kterého přispěli i manželé Blažkovi z Cafe Jana.
Na závěr poděkoval Ondřej Blaha všem přítomným za účast, trenérům i cvičitelům za jejich aktivní činnost v TJ a pořadatelům za organizaci celé akce.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury