BÍTEŠSKÁ HOKEJOVÁ TVRZ NEBYLA DOBYTA

21.12.2015

hokej 11HC Spartak Velká Bíteš - HC Uherské Hradiště 9:5

Sobota 19. 12. 2015

Během základní části Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína jsme všechny domácí zápasy vyhráli. Všech devět naších soupeřů odjelo z Bíteše s prázdnou.

K poslednímu zápasu základní části k nám přijelo mužstvo Uherského Hradiště s novým trenérem. Od začátku utkání si vytváříme převahu. První branku dává v sedmé minutě kapitán Buďa. A u toho v první třetině také zůstalo. Je neskutečné, co dokážeme zahodit, Mára Touška v prázdné brance trefuje zvednutou lapačku ležícího brankáře, Buďa a další ve velkých příležitostech trefují brankáře nebo hledají přihrávkou spoluhráče a šance končí. Ve druhé třetině se situace opakuje, až v 25 minutě se samostatně prosazuje Kožár. Proháčkuje několik protihráčů a nekompromisně zavěšuje. Jenže za dvě minuty při našem vyloučení hosté snižují. Stále se snažíme o útočný hokej, šance neproměňujeme a několikrát propadáme a soupeř nás v protiútocích přečísluje. V této fázi zakročuje trenér a ve třicátéšesté minutě se poprvé prosazuje Šidák. Ve čtyřicáté minutě vidíme nádhernou kombinační akci bratří Toušků, kdy po nezištné finální přihrávce Petrčky zakončuje Kuba.

Třetí dějství je již plně v naší režii a udržujeme si brankový odstup i když některé námi obdržené branky jsou zbytečné. Střelecky se dnes prosazuje Šidák autor čtyř gólů. Do zápasu nastoupil po zranění Mirek Pospíšil a jeho přítomnost byla znát. Je to silový hráč, dobrý na puku se smyslem pro kombinaci z čehož těží spoluhráči z útoku Kožár a jmenovec Pavel. Žel Bohu se mu zranění obnovilo a zápas nedohrál.

Po tomto kole se účastníci soutěže rozdělují do dvou skupin a opět se hraje dvoukolově. Body se započítávají do společné tabulky a po skončení této části týmy na prvním až osmém místě hrají play-off na dvě vítězná utkání o celkového vítěze, který má právo účasti kvalifikace o baráž o druhou ligu. Naši skupinu ve druhé části soutěže tvoří mužstva Velkého Meziříčí, Blanska, Boskovic, Rosic.

První zápas po Novém roce hrajeme v neděli 3.1. v Boskovicích, v následném kole máme volno a doma se v sobotu 16. ledna utkáme s Velkým Meziříčím.

Branky a nahrávky:
6:07 Buďa (Šidák, Štěpánek)
25:59 Kožár
35:38 Šidák
39:01 Touška J. (Petrčka, Touška M.)
41:37 Šidák
47:55 Šidák (Petrčka, Touška J.)
49:36 Žalud (Touška M.)
50:27 Touška J. (Touška M.,Žalud)
57:48 Šidák

 

Průběh skóre : 1:0, 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:4, 9:4, 9:5,

Sestava: Bartošek (Alexa), Buďa, Žalud, Novák, Vojáček, Čuňočka, Trnka, Štěpánek, Šidák, Grmela, Petrčka, Touška Marek, Touška Jakub, Pospíšil Pavel, Pospíšil Mirek, Kožár

Trenéři: Pirochta, Alexa st.

Hokejový oddíl Velké Bíteše přeje pěkné prožití Vánočních svátků a hodně úspěchů a zdraví do nového roku.