HC SPARTAK - HK KROMĚŘÍŽ 5:3

18.10.2015

13056 kopie kopie17. října 2015
Hosté do utkání vlétli jako uragán. Rychle bruslili a po rychlých a kolmých přihrávkách se dostávali do šancí. Ty však bravurně likvidoval domácí Alexa. I tak šli hosté do druhé třetiny s jednobrankovým vedením, když domácím se své šance proměnit nepodařilo.
Hned začátkem druhé třetiny jdou hosté do dvojnásobného vedení a vzápětí je nařízeno trestné střílení proti domácím a to už s vůbec nevypadalo dobře.

Když však domácí brankař nedovolil hostům ze samostatného nájezdu skórovat, začala se karta obracet. Ve třicáté první minutě dává Šidák prví gól a za čtyři minuty Jakubem Touškou vyrovnáváme. Žel Bohu ve čtyřicáté minutě opět vedou hosté.

Do třetí třetiny vlétli domácí jak hosté do první. Za dvě minuty již jsou domácí ve vedení když vyrovnávací gól střílí Štěpánek a vedoucí branku dává Marek Touška. V této fázi je zase domácích plné hřiště a hosté evidentně nestíhají. Připravené šance se však nedaří realizovat. Když si hostujicí tým nedokáže vytvářet během třetí třetiny brankové příležitosti ve hře pět proti pěti odvolává tři minuty před koncem brankáře a hraje s jedním hráčem v poli navíc. Domácí se brání ve své třetině, brankář Alexa je spolehlivý, a následně nachází hráč Žalud kolmou přihrávkou najetého Štěpánka. Ten má před prázdnou brankou ještě jednoho bránícího hráče a tak nezištně nahrává vpravo najíždějícímu Kubovi Touškovi a ten rozhoduje utkání střelou do prázdné branky.

Toto utkání bylo velmi kvalitní jak v rychlosti v nasazení a dramatičnosti se šťastným koncem pro domácí. Škoda, že pro malý počet diváků.

V domácím mužstvu chyběli Jochman – zranění (rameno), Babic a Mirek Pospíšil – rodinné důvody. První utkání v bítešském dresu odehrál obránce Jiří Novák, brněnský odchovanec, přicházející na hostování z Břeclavi a jevící se jako posila do zadních řad s možností nahradit Jirky Košeckého, který z rodinných důvodů dočasně přerušil činnost.

Příští utkání se hraje na domácím zimním stadionu ve středu 28. října 2015 v 17 hodin s mužstvem HC Lvi Břeclav.

Branky a nahrávky:

30:44 Šidák (Grmela)
34:89 Touška Jakub (Trnka, Petrčka)
40:68 Štěpánek (Buďa)
41:43 Touška Marek (Petrčka,Touška J,)
58:08 Touška Jakub (Štěpánek, Žalud)

Hosté:
12:35 Vávra (Vaněk,Župka)
21:09 Merta (Vaněk)
39:09 Murín (Ditrich,Gazda)

Sestava:
Alexa, Buďa - Novák, Žalud - Vojáček, Trnka - Rozmahel Z., Grmela – Šidák – Štěpánek, Petrčka – Touška M. – Touška J., Kožár – Pospíšil P. – Rozmahel T.