POHODOVÁ DEVÍTKA ZA NÁMI

23.9.2015

IMG 2042Dne 19. září 2015 se v odpoledních hodinách uskutečnil 2. ročník běžeckého závodu PoHodová devítka. Za téměř ideálního běžeckého počasí se postavilo pod startovní bránu 47 účastníků (30 mužů, 17 žen), čímž překonali, co do počtu účastníků, „rekord" z prvního ročníku o 12 závodníků. I když to zpočátku vypadalo, že se závodníci přihlásili do v poslední době čím dál více populárnějšího překážkového závodu, byl problém s bránou promptně vyřešen a běžci se mohli vydat vstříc 9-ti kilometrům.

IMG 2054Sotva se stihli fanoušci občerstvit v místní příjemné hospůdce, protínal pomyslnou cílovou pásku obhájce loňského vítězství Ondřej Rosa z TJ Sokol Velké Meziříčí, když zaostal za svým časem pouze o 3 vteřinky, letošní vítězný čas se tak zastavil na 33:18. Půl minutky za ním následován kamarádem Jakubem Procházkou ze Sportovního centra Velké Meziříčí za další cca půl minutkou stíhán Procházkou Milanem z TJ Spartak Třebíč.

Že tento závod není žádná procházka, dokázala skvělým výkonem nejlepší žena Barbora Novotná, celkově na 9. místě, která překonala ženský traťový rekord o více jak 2 minuty. Druhé místo v této kategorii obsadila Kateřina Sochorová z Krokočína pronásledována třetí ženou Janou Smrčkovou z Lesního Hlubokého, jenž obhájila loňské 3. místo.

Organizátoři se na poslední chvíli rozhodli ocenit statečné výkony těch nejstarších účastníků ve věkové kategorii 50+. Nejlepším „veteránem" se stal Miroslav Fabrik z Brna, „veteránkou" již vyhlašovaná Jana Smrčková, která proháněla o poznání mladší kolegyně.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem závodníkům za jejich hojnou účast. Závěrečný aplaus budiž snad důkazem, že se jim závod líbil a že vynaložené úsilí celého organizačního týmu mělo smysl. Rostoucí počet účastníků reflektuje, že uspořádat ve Velké Bíteši běžecký závod byla dobrá myšlenka.

IMG 2049Zároveň bychom chtěli poděkovat hojnému zástupu sponzorů (viz. www.behbites.cz) bez jejichž pomoci by se náš sen v realitu nemohl proměnit.

Nechceme však usnout na vavřínech, proto již teď promýšlíme některé novinky, které bychom rádi zařadily do příštího ročníku. Ty si však prozatím necháme uschované v našem běžeckém batůžku :-)

Běhu a PoHodové devítce ZDAR.

Za celý organizační tým Ondra Plechatý

FOTOGALERIE ZDE

IMG 2040IMG 2041IMG 2042IMG 2078IMG 2086

IMG 2090IMG 2166IMG 2167IMG 2174IMG 2186