OHLÉDNUTÍ: LETNÍ KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ OPĚT NA MASARYKOVĚ NÁMĚSTÍ

29.7.2015

DSC 5202Tradičně Velkou Bíteš navštívil v červenci Kinematograf bratří Čadíků, který je již druhým rokem plně digitalizovaný. Na Masarykově náměstí se opět promítaly skvěle české filmy. V úterý 21. 7. jako první nám byla nabídnuta hudební pohádka „TŘI BRATŘI" z pera Jana Svěráka určena nejen pro dětského diváka.

DSC 5207Ve středu 22. 7. jsme zhlédli komedii „VEJŠKA" režiséra Tomáše Vorla, která je volným pokračováním filmu „Gympl". Ve čtvrtek 23. 7. návštěvníci letního kina mohli vidět skvělou komedii od režiséra Tomáše Svobody „HODINOVÝ MANŽEL" o čtyřech hráčích vodního póla, kteří se po prohraném zápase ocitli opět na dně. Aby se zachránili, zkusili provozovat pochybnou živnost "hodinový manžel". Jako poslední film se v pátek 24. 7. promítal téměř autobiografický snímek „FOTOGRAF" v geniálním podání Karla Rodena, jakožto světoznámého českého fotografa Jana Saudka v režii Ireny Pavláskové.

Počasí bylo přímo ukázkové. Masarykovo náměstí bylo návštěvníky zcela zaplněno. Jen poslední den se odpoledne objevila bouřka, ale večerní film se nakonec promítal bez deště. Počasí nám opravdu přálo. Po čtyři dny byla návštěvnost mimořádná. Každý den kinematograf navštívilo v průměru kolem 600 lidí.

DSC 5212Za tyto čtyři dny se na dobrovolném vstupném vybralo celkem 21.791,- Kč. Tento finanční obnos bude věnován ve prospěch „Konta Bariéry", jež je projektem „Nadace Charta 77".

Občerstvení zajišťovala restaurace „Naše bítešská", která nabízela návštěvníkům kuřecí a vepřové steaky, hamburgery a samozřejmě točené pivo a limonádu.

Již nyní se budeme snažit, aby do našeho města i v příští sezóně tento letní kinematograf opět zavítal.

Informační centrum a Klub kultury