BÍTEŠSKÁ POUŤ VE VELKÉM

25.6.2015

1323Letošní Bítešská pouť byla ve velkém. Začala v pátek 19. června a skončila v neděli 21. června. Pátečním večerem nás provedl TIŠNOVSKÝ KOMORNÍ ORCHESTR, který v čele s dirigentem Vítem Marečkem rozezněl sál kulturního domu. Pro přítomné to byl krásný kulturní zážitek a dobrý start prvního pouťového dne.

Hlavním pouťovým dnem byla sobota 20. června. Od 10 hodin byl zahájen start X. ročník Mistrovství ČR historických velocipedů závodem Velká Bíteš – Osová Bítýška a zpět. Bítešská míle byla tradičně zahájena ve 14.00 hodin. Následovala Jízda elegance, kde stylově oblečeni účastníci závodu byli v historických kostýmech, kde bylo možné vidět vysoká kola nebo takzvané dreziny. Celé Mistrovství ČR moderoval Milan Noha, až k finálnímu vyhlášení vítězů. Počasí nám nepřálo a vyhlášení proběhlo pod dešťovými kapkami.

V odpoledních hodinách byl pro přítomné připravený bohatý kulturní program. Pod hlavním pódiem vystoupil oblíbený ČESKÝ ANIMAČNÍ TEAM, který zde byl pro ty nejmenší. Série plných písniček, soutěží a her se líbila nejen dětem, ale určitě i dospělým....

Se svým vystoupením a hrou na bubny zpestřil „TOM TOM BAND" z místní Základní umělecké školy. Pro bítešáky tak už ne neznámé vystoupil WRAADAP BAND Zdeňka Treblíka ze Smetanky z Brna přijelo k nám a publiku zahrálo i zazpívalo.

Od 19.00 hod. proběhl koncert jazzového a swingového „českého" Franka Sinatry LÁDI KERNDLA. Koncert se konal při příležitosti jeho 70. narozenin. Tuto swingovou ikonu vystřídala mladá a populární zpěvačka VENDULA PŘÍHODOVÁ z blízkého Tasova, která zazpívala něco málo ze svého pěveckého repertoáru. Po koncertu proběhla malá autogramiáda.

Posledním vystoupením sobotního večera ukončil skvělý a jedinečný The BUGLES – The Beatles revival. Sobotním odpolednem nás provázela známa muzikálová zpěvačka a moderátorka ŠÁRKA MARKOVÁ.

Během soboty jste mohli navštívit oblíbené farmářské trhy, rybářský sklípek a pouťové atrakce od p. Pavla Kočky.

O pouťové neděli 21. června byl program plánován na novém městském pódiu v nově vybudovaném přírodním amfiteátru v prostranství u kulturního domu. Z důvodu očekávaného nepříznivého počasí se program uskutečnil v sálu kulturního domu. Jako první byl folklorní pořad „MLADÉ BÍTEŠSKO", kde děti z jednotlivých souborů ukázaly nejen rodičům, ale i všem přítomným něco málo z toho, co se v souboru naučily. Po Mladém Bítešsku následovala malá taneční zábava s DECHOVOU HUDBOU DOUBRAVĚNKA ze Stanovišť. Příjemné bylo sledovat nejmladší tanečnici, které mohlo být odhadem dva roky.

Doufáme, že si všichni přítomní pouťový víkend pěkně užili. Děkujeme všem, kteří i přes ne zrovna ideální počasí s občasnými přeháňkami přišli a dobře se bavili.

Děkujeme také všem, kteří se na Bítešské pouti podíleli. Mezi ně patří: Město Velká Bíteš, HaPe Sport s.r.o., Rádio Čas, Coctail Servis, Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., Jeřábkova pekárna s.r.o., Pivovar Svijany, Vinařství Jan Plaček, Catering Xanadu, Mattoni a.s., Dios Trading s.r.o., Eurotisk s.r.o., Mihal s.r.o., Grafické studio Ondřej Šimeček, Cukrárna U Zdubů, Restaurace „Naše bítešská" a Hotel U Raušů.

Rádi bychom Vás již nyní pozvali na prázdninový letní KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ, který se uskuteční od úterý 21. července do pátku 24. července na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši. Na prázdninové rozloučení s PAVLEM HELANEM u kulturního domu v neděli 30. srpna v 15.30 hodin nebo na další, už poprázdninovou akci, kterou jsou TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY. Letos se uskuteční v termínu od 9. do 16. září.

Informační centrum a Klub kultury

8661323148920402252

2810DSC 3488DSC 3561DSC 3789DSC 3818

DSC 3892DSC 3912DSC 3960DSC 3976DSC 4024

P1160373P1160409uprDSC 3636DSC 3700