SPOLEČNOST BEMATECH JIŽ 20 LET S VÁMI...

22.5.2015

oslava 20. letKdysi malá firma sídlící na pár metrech čtverečních, dnes přední český výrobce stínící techniky. Společnost Bematech získala stabilní pozici na trhu především díky silnému vedení, zkušenému obchodnímu týmu a nepřetržitým inovačním procesům.

Historie firmy

Firma byla založena v devadesátých letech. Zakladatel společnosti, pan Bernard Mullie, původem z Belgie, zvolil pro své podnikání Českou republiku především z geografických důvodů.

V prvních letech existence se firma zabývala prodejem dveřních výplní a kování pro hliníková okna. První látkové rolety vyrobené pod značkou Bematech byly k zákazníkům expedovány v roce 2001.

Síť obchodních partnerů, kteří byli ochotni s novou firmou navázat spolupráci se rozrůstala a s tím rostlo i portfolio produktů vlastní výroby. V roce 2008 přestěhovala firma administrativu i výrobu do nově postavených prostor.

Po vybudování stabilní sítě odběratelů v tuzemsku a Slovensku, začala firma v roce 2011 expandovat i na zahraniční trhy.

Pro požadovaný objem produkce se stala vlastní výrobní hala z roku 2008 nedostačující a v roce 2012 byly prostory rozšířeny. V této době firma také zaznamenala velký posun především díky rozsáhlým investicím do nejmodernějších technologií.

Cílem firmy je dokonalá kombinace designu a funkčnosti.

Dílčím cílem pro rok 2015 je vedle udržení vysoké kvality produktů také uvedení do provozu vlastní lakovací linky.

Současnost

Pilíře mezi našimi produkty tvoří látkové rolety, římské rolety, závěsy a dřevěné žaluzie. Vedle vlastní výroby nabízíme i prodej pergol a markýz od spolehlivého zahraničního dodavatele.

V současné době má firma 50 zaměstnanců a disponuje vlastními výrobními prostory o celkové rozloze 4500m2.

Stejně jako na počátku si je firma vědoma, že kvalitu komponentů a dokonalý způsob zpracování je nutné doplnit o úzkou spolupráci s obchodními partnery.

Jako hlavní konkurenční výhodu vnímá Bematech komplexnost své nabídky. Firma nabízí různé třídy sortimentu, aby si vybral opravdu každý. Ten, pro něhož je rozhodující cena i ten, kdo chce originální design a nejvyšší kvalitu.

Budoucnost

Věříme, že i nadále budou výrobky značky Bematech na českém i zahraničním trhu vždy spojovány s kvalitou, dostupnou cenou a vstřícným přístupem k zákazníkům, jejichž přání a požadavky jsou pro firmu prioritou.

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ

Sdružení Den otevřených dveřívýrobců stínící techniky vyhlásilo před pěti lety 16. květen DNEM STÍNÍCÍ TECHNIKY. V letošním roce připadlo toto datum na sobotu a společnosti Bematech a Building Plastics připravili v tento den DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Cílem akce bylo seznámit širokou veřejnost s historií obou firem a jejich produktovým portfoliem.

Všechny návštěvníky uvítal při příchodu osobně majitel firmy Bematech, pan Bernard Mullie. Obě firmy pro veřejnost zpřístupnily i výrobní prostory. Exkurze probíhaly za částečného provozu. Návštěvníci tedy mohli získat reálnou představu o fungování firem.

Pro děti byl připravený doprovodný program formou skákacího hradu, malování na obličej nebo tvoření ze zbytků látek, které jsou standardně používány pro výrobu látkových rolet. Na závěr bylo pro návštěvníky připraveno i drobné občerstvení.

Ilona Krejčí

Den otevřených dveří (2)oslava 20. let (2) kopie kopie