VÝSTAVA OBRAZŮ A SKLENĚNÝCH VARIACÍ MARTINY FIALOVÉ

2.6.2014

výstava-červen-Libušina-galerie ořez kopieMĚSTYS LOMNICE a LIBUŠINA GALERIE Malhostovice Vás zve na výstavu obrazů a skleněných variací Martiny Fialové od 6. - 29. června 2014. Slavnostní vernisáž s kulturním programem se uskuteční v pátek 6. června 2014 v 17. hodin.

Otevřeno:
Soboty, neděle od 13.00 do 17.00 hod.
Ostatní návštěvy po dohodě na Úřadu městyse Lomnice, tel.: 549 450 315
www.lomnice.cz  www.ligaleri.estranky.cz

Martina Fialová
Výtvarným činnostem se věnuje od dětství. 12 let navštěvovala LŠU u profesorky H. Pitrové, obor malba, grafika, loutka, hračka. Ve vzdělávání pokračovala ve večerních kurzech malby, grafiky a kresby u akademického malíře J. Blažka a profesorky Dufkové. Na konci devadesátých let absolvovala tři ročníky výtvarných seminářů na Loutkových festivalech v Chrudimi. Jako výtvarnice a režisérka spolupracovala s Loutkovým divadlem Jitřenka, navrhovala a realizovala loutky pro Televizní vysílání pro děti.

V letech 1993–1996 studovala na Škole uměleckého designu v Praze, obor hračka, loutka, maska, ilustrace. Navázala šestiletým soukromým studiem a spoluprací s akademickým malířem Anatolijem Ključinským, kde se zabývala malbou, keramikou a restaurátorsvím. Pracovala pro farnost Rieti v Itálii, kde malovala obrazy-kopie a restaurovala sakrální předměty. Jako mozaikářka absolvovala roční stáž v italské firmě Domus Dei. Od roku 2006 až do současnosti se věnuje samostatné výtvarné činnosti, především mozaice a malbě na sklo, dále plastice a restaurátorským pracem. Maluje olejem, akrylem, žloutkovou temperou, tuší i kombinovanými technikami.

výstava-červen-Libušina-galerie