CYKLOZÁVOD ZLATÉ KOLO VYSOČINY

26.5.2014

cyklozávod rudaPozvánka na cyklozávod Zlaté kolo Vysočiny

Závod Zlaté kolo Vysočiny je cyklistická akce určená pro širokou veřejnost, pro cyklisty bez rozdílu věku, pohlaví nebo výkonnosti. Opakujeme, že tato akce je určena pro neregistrované nadšence cyklistiky! Letos pořádáme už 13. ročník, který se uskuteční v sobotu 14. června 2014.

Pro ty, co neznají náš závod uvádíme další podrobnosti :

Závod se jede po silnicích Kraje Vysočiny. Pořadatelem je Obec Ruda u Velkého Meziříčí, kde je i start a cíl celé akce. Připraveny jsou tři různě dlouhé trasy. Podle výkonnosti si mohou cyklisté vybrat mezi délkami 50 km, 100 km a 200 km. Celý průběh trasy je vyznačen značením na silnici. Na křižovatkách, které jsou nepřehledné, a na celé trati 50 km jsou pořadatelé, kteří řídí dopravu a upozorňují na probíhající závod. Zlaté kolo Vysočiny se jede za plného silničního provozu. Tomu bylo i přihlíženo při výběru trati, která vede převážně po méně frekventovaných silnicích a snaží se vyhnout komunikacím první třídy.

Zlaté kolo Vysočiny se koná za podpory přibližně čtyřicítky menších či větších sponzorů převážně ze žďárského a třebíčského okresu. Akce je oficiální a je na ni vystaveno povolení k zvláštnímu používání komunikace I., II. a III. třídy.

Historie závodu:

První ročník Zlatého kola Vysočiny se jel v roce 2002. Tento rok se jela pouze trať dlouhá 216 km. Další ročník v roce 2003 se již jel na trasách 106 km a 216 km dlouhých. Třetí ročník v roce 2004 byl ještě rozšířen o délku tratě 50 km. Další informace o závodě, přihlášky, mapy tras, profily i archiv najdete na webových stránkách http://zlatekolo.webpark.cz. Přihlásit do závodu se můžete prostřednictvím našich webových stránek, kde vyplníte přihlášku a kde můžete i sledovat seznam přihlášených.

Tři různé trasy považujeme za dostačující k uspokojení všech zájemců o cyklistiku. Nejmladšímu závodníku v dosavadní historii bylo 5 let a nejstaršímu 72 let. Závod je organizován dobrovolníky a cyklistickými nadšenci z Rudy a blízkého okolí. Zlaté kolo Vysočiny je prezentováno prostřednictvím plakátů, deníků, informačních center a hlavně také uvedenými webovými stránkami.

V sobotu 14. června 2014 postupně odstartují závodníci na 200 km v 7:00 hod. ráno, pak v 10:00 hod. závodníci na 100 km a v 10:30 hod. se rozjedou účastníci nejkratší trasy na 50 km. Po skončení závodu je jako obvykle připraveno občerstvení, guláš, steaky, tombola pro závodníky, vyhlášení vítězů.

Jako překvapení pro vás je připraveno vystoupení Tanečního orchestru ZUŠ Velké Meziříčí a to před startem na 100 a na 50 km.

Povinná je cyklistická přilba.

Na viděnou v sobotu 14. června 2014 v Rudě u Velkého Meziříčí!

plakát ruda