PIRÁTI UKONČILI HOKEJOVOU SEZÓNU 2013/14

28.3.2014

Mužstvo 1 2třídy přípravkaKonec března už každoročně hlásí konec hokejové sezóny a nejinak tomu bylo i letos. Nastává tedy čas hodnocení, co se povedlo, co nikoliv a jaké jsou nebližší vyhlídky do budoucna tohoto v našem městě veleúspěšného sportu.

I když přípravka nebyla letos tak úspěšná jako loni, stále patřila mezi lepší průměr, co se týče mužstev na Vysočině. Další kategorií byli třeťáci a čtvrťáci, kteří hráli krajskou ligu Vysočiny (společně s Velkým Meziříčím, kde existuje úzká spolupráce mezi tímto a našim klubem). Zejména čtvrťáci si s konkurencí více než poradili a po rozpačitém začátku jejich výkony jen rostly.

Po několika úspěšných turnajích odehráli druhou polovinu soutěže už na celé hřiště a v domácích zápasech prohráli jen jednou, a to smolně se Žďárem nad Sázavou. Nejlepším střelcem v sezóně se stal stejně jako loni Petr Švejda s 39 brankami, které soupeřům nastřílel v 19 zápasech (celkem 57 bodů za 39 branek a 18 asistencí), nejvíce bodů nasbíral Jakub Modl, celkem 61 (33+28). Oporou v brance byl Petr Juda, jehož výkony po velmi slabém začátku gradovaly, a troufám si říct, že byl nejlepším brankářem soutěže.

Ale ani třeťáci se v soutěži neztratili, vyhráli 3 ze 12 turnajů a nastříleli soupeři celkem 219 branek, z toho Jirka Vrzal nepřehlédnutelných 62! Stejně jako u čtvrťáků, tak i u třeťáků byl velkou oporou brankář, Daniel Bíbr.

Vrchol sezóny byl nasměrován do rakouského Mödlingu, kde si na turnaji zahrála všechna tři mužstva. Přípravka s bilancí 4 výher, jedné remízy a tří proher ještě na prvenství nedosáhla, ovšem třeťáci a čtvrťáci už ano. V konkurenci 14 mužstev obsadil náš první tým vcelku suverénně příčku nejvyšší, když ve finále porazil rakouské mužstvo Vienna Tigers. Druhý tým po nervy drásajících samostatných nájezdech porazil další rakouský celek Black Wings Linz a obsadil parádní třetí místo. Šlo o vůbec nejlepší umístění našeho mužstva za celou dobu, co se tohoto turnaje účastníme. Koneckonců nešlo ani tak o výsledek, jako o to si užít sportovní atmosféru, neznámé soupeře, parádní organizaci turnaje a neplánované sportovní a životní zážitky, kterou by místní kluby mohly jen závidět.

Mezi dospělými hrála Velká Bíteš stejně jako loni dvě soutěže a to okresní soutěž mužů a krajskou ligu mužů. Okresní soutěž se poprvé hrála systémem základní část + play off, do kterého postoupilo osm mužstev. Náš B tým se po základní části umístil na šestém místě a tak vyzval soupeře z Brna, za něhož hrají např. bratři Martin a Leopold Kerblerovi (hvězdy našeho A týmu z minulých let). Překvapení se ovšem nekonalo, favorit soutěže vyhrál sice až v rozhodujících nájezdech, ale postoupil do semifinále, náš tým už tak hrál pouze o umístění. Konečné šesté místo je o dvě příčky horší, jak loni, nicméně tým skrývá velký potenciál, díky němuž v následujících letech určitě zamíří v vyšším příčkám. Oporami týmu byli především brankáři Jan Loukota (druhý v anketě sportovec města 2013) a Miroslav Škoda. V kanadském bodování se nejvíce činil Oto Budín, který vstřelil 13 branek a k nim přidal 7 asistencí.

Příští sezónu bychom chtěli úspěšně navázat na tu již skončenou a minimálně zopakovat dosažené úspěchy. Samozřejmě je tu výzva být ještě úspěšnější a prohánět daleko úspěšnější a větší kluby.

Na závěr bych rád poděkoval městu Velká Bíteš za silnou podporu, všem fanouškům, činovníkům klubu, trenérům všech kategorií, zvláště těch nejmladších, kde jsou na zodpovědnost a kvalitu kladeny nejvyšší požadavky. Ovšem nesmíme zapomenout ani na rodiče našich hokejistů, bez kterých by se zde žádný hokej nekonal – moc děkujeme!

S pozdravem kolektiv HC Spartak Velká Bíteš

Mužstvo 3 tříd

Mužstovo 4 tříd hlavní trenéři Milan Dvořák Petr Dačev

Oto Budín nejlepší střelec sezony orez