POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNÝ KONCERT BHP

7.5.2019

plakat1M-foto22. sezonu Bítešského hudebního půlkruhu zakončíme 14. května 2019 v 19 hodin v sále KD mimořádným koncertem, na kterém se představí Indigo Quartet.
Těleso vzniklo v roce 2000 z absolventů brněnské konzervatoře, kteří se rozhodli vybočit z oblasti klasické hudby a prozkoumat nové žánry, které pro jejich obsazení nejsou zcela obvyklé. Hrají ve složení: Jan Bělohlávek a Martin Flašar – housle, Martina Himerová – viola a Pavel Borský – violoncello.

Repertoár kvarteta je poměrně široký, ale zcela zásadní a inspirativní zkušeností se ukázalo jejich setkání s jazzem. Indigo Quartet interpretuje nejen „klasický" jazz, ale často také koketuje s rockem, popem, spirituály a world music. V jejich podání můžeme slyšet i skladby Duka Ellingtona, Beatles, Davida Balakrishnana či Astora Piazzolly. V posledních letech se kvarteto orientuje i na vlastní skladby a též se zabývá úpravami jazzových standardů. Koncertují po celé České republice. V roce 2018 vystoupili také na festivalu Concentus Moraviae a vydali několik CD. Pro koncert ve Velké Bíteši si zvolili skladby v úpravě Martina Flašara, zazní originální dílo Ústím v Ústí Zdeňka Krále a můžeme se těšit i na Oblivion a Libertango Astora Piazzolly.
Věřím, že koncert bude krásnou tečkou za uplynulou sezonou. Děkujeme všem našim pravidelným posluchačům, že nám zůstáváte věrni, protože právě vaše spokojenost a zaplněný sál jsou pro nás tou největší odměnou a impulzem k další práci.

Marika Kašparová

plakat1M-ex