AKCE "UKLIĎME VELKOU BÍTEŠ" SE VYDAŘILA

17.4.2019

20190406 095728DÍKY VÁM DOBROVOLNÍCI, DÍKY VÁM SPONZOŘI.

Je to k neuvěření, ale i Velká Bíteš se letos poprvé a doufám, že ne naposledy, zapojila do akce „Ukliďme Česko".

Je vidět, že i v Bíteši se najdou lidé, kteří si váží města ve kterém žijí a není jim lhostejné jejich okolí.

V sobotu dne 6. dubna se ve Velké Bíteši konala akce „Ukliďme Velkou Bíteš". I přes nepřízeň počasí přišlo tuto akci podpořit 73 dobrovolníků, z nichž 39 bylo mladších 18-ti let. Tito dobrovolníci dokázali nasbírat necelých 90 pytlů, které obsahovaly přes 400 kg odpadu.
Celkově se do akce „Ukliďme Česko" během víkendu 6 - 7. 4 zapojilo celkem 65 000 dobrovolníků z celé České republiky a sesbírali 1 120 tun odpadu.

Sraz byl v sobotu 6. 4. 2019 v 9.00 hodin před kulturním domem, kde se dobrovolníci zapsali a obdrželi pytle, stahovací pásky, popřípadě rukavice a reflexní vesty. U dalšího stolečku jim byly po domluvě sděleny trasy úklidu. Poté promluvil starosta a slíbil, že příště se úklidu také aktivně zúčastní. Dále se pak dobrovolníci dozvěděli organizační věci a byli poučeni o bezpečnosti. Kolem půl desáté se všichni rozešli uklízet svoje zvolené trasy.

Po desáté hodině se rozpršelo, ale nikdo to nevzdal. O půl jedné se tito dobrovolníci začali vracetna fotbalové hřiště, kde bylo pro každého připraveno malé občerstvení ve formě párku, limonády a palačinky. Každé dítě dostalo diplom za vzornou pomoc při úklidu a odměnu.
Postupně přicházející dobrovolníci vyznačovali do mapy místa, kde přibližně nechali pytle s odpadem, aby je v pondělí pracovníci Technických služeb mohli posbírat.

Myslím si, že se tato akce povedla, účastníci udělali velký kus práce a naše Bíteš je zase o trošku hezčí.Plánujeme pokračování této akce, třeba již v sobotu 21. 9. 2019. Tento den je vyhlášen „Celosvětovým dnem úklidu".

Fotografie jsou nasdílené na https://okominkova.rajce.idnes.cz/2019_Velka_Bites_-_Uklidme_Cesko/

a zároveň se na nás přišel podívat i pan Hasoň se svým fotoaparátem.

Ještě jednou děkuji všem dobrovolníkům a děkuji všem níže jmenovaným sponzorům: První brněnská strojírna Velká Bíteš, a.s., PBS ENERGO, a.s., LABARA s.r.o., AG FOODS GROUP a.s., Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o., Jana Rambousková, Kreative Café, MUDr. Jitka Řezáčová, MBL spol. s r.o., David Dolíhal, MIHAL, s.r.o., Cafe Jana, POEX Velké Meziříčí, a.s., Bítešská dopravní společnost, s.r.o., Restaurace u Raušů, TECHNICKÉ SLUŽBY Velká Bíteš spol. s.r.o., Informační centrum a Klub kultury, Měsíčník EXIT, Město Velká Bíteš, Restaurace Naše Bítešská, Pivnice Na Kopačce a ZŠ Velká Bíteš.

Na závěr musím také poděkovat svým kamarádkám – Janě Pavlíčkové, Jitce Řezáčové, Ivaně Balejové a Markétě Lavické za to, že do toho šly se mnou.

Magda Holíková