KONEČNĚ TŘI BODY

13056HC Spartak Velká Bíteš – HOKEJ Uherský Ostroh 4 : 2

Sobota 24. listopadu 2018

V brance nastupuje Alexa, do obrany se po zranění vrací Grman a ke svému prvnímu utkání v kategorii mužů na střídavý start odchovanec „Komety", který působí v juniorce „Techniky" , Robert Věžník (hrál velmi dobře). A tak se střídají tři kompletní pětky. Soupeř z Uherského Ostrohu, který je na špici tabulky krajské ligy přijel v plné síle a dá se říci, že lepší mužstvo v této sezóně na našem zimním stadionu nehrálo. Obě mužstva předváděla rychlý kvalitní hokej. V první třetině má navrch soupeř, ale po perfektním výkonu Alexy třetina končí 0:0.

Ve druhé se karta obrací a máme převahu my, kterou vyjadřujeme dvěma góly a dalšími neproměněnými šancemi. Šance hostů likviduje výborný Alexa. Ve třetí na 3:0 zvyšuje po perfektním blafáku z trestného střílení Račický a vypadá to dobře. Jenže v 53. minutě při souboji o puk na půlící čáře úspěšný Bustin dostává přísný trest za údajný úder loktem a těsně před vypršením trestu dostáváme první gól. V následných minutách soupeř navyšuje tlak a nám se nedaří jej eliminovat. Dostáváme další branku a vypadá to, že se naplní scénář minulých zápasů, kdy v závěru ztratíme slibný náskok a zápasy jdou do prodloužení. Ale tentokrát k tomu nedojde a výsledek v poslední minutě jistíme „do prázdné" Bustinem. Kvalitnější utkání se u nás v této sezóně nehrálo. Všichni naši hráči podali bojovný výkon, ale zvlášť ocenění patří Alexovi. Pro soupeře je to teprve druhá porážka v této sezóně.
Příštím zápasem začíná druhá polovina základní části a my hrajeme doma s HC Brumov Bylnice a to v sobotu 1. 12. 2018 v 17 hodin.

Sestava: Alexa (Bartošek), Šidák A. – Grman, Rosendorf – Novák, Trnka – Věžník,
Račický – Šidák M. – Grmela
Štěpánek – Biolek – Bednář
Bustin – Vaverka – Touška J.

Branky: 29:03 Grmela (Račický, Novák), 33:45 Bustin (Vaverka, Touška J.) 51:30 Račický (trestné střílení), 59:57 Bustin