VELKÁ BÍTEŠ SE LOUČÍ S HOKEJOVOU SEZÓNOU

13056HC Orli Uničov - HC Spartak Velká Bíteš 4 : 2

Sobota 3. března 2018

Do Uničova odjíždíme s vírou v prodloužení série a návratu rozhodujícího zápasu do Velké Bíteše.
První třetina začíná náporem domácích a jen díky vynikajícím zákrokům Tomáše Alexy zůstává skóre nezměněno. Postupem času se osmělujeme a máme zajímavé příležitosti, ale bez gólového zakončení.

Ve druhé třetině je hra vyrovnaná a čeká se na první branku. Tu bohužel pro bítešské střílí ve 29. minutě domácí Čuřík. Poté se valí na bítešskou bránu jeden útok za druhým, čehož domácí využívají a ve 32. minutě zvyšují svůj náskok na 2:0. A když ve 100 % šanci Miroslav Pospíšil nedává a hned z protiútoku inkasujeme třetí branku, končí třetina 3:0 pro domácí.

Třetí třetina začíná pro nás velmi dobře, kdy domácí obraně ujíždí Tomáš Račický a krásným bekhendovým blafákem snižuje na 3:1. Poté vyvíjí bítešští hráči velkou snahu o kontaktní branku, ale bohužel pro nás všechny střely chytá domácí brankář Axmann. A když v 55. minutě z bezprostřední blízkosti překonává Alexu Lubomír Korhoň, zdá se být rozhodnuto. Naši hráči dvě minuty před koncem třetí třetiny snižují, ale i přes velkou snahu o vstřelení kontaktní branky, se to nepodařilo a Velká Bíteš prohrává.

V tomto utkání podali naši hráči bojovný výkon podpořený výborně chytajícím Tomášem Alexou.

Sestava:
Alexa - Grman, Rosendorf "A", Vojáček, Šidák A., Novák, Trnka - Bednář, Šidák M. "C", Michálek, Račický, Florek, Pospíšil M., Petrčka, Grmela, Touška M. "A", Pospíšil P., Touška J.
 
Vstřelené branky + asistence
• 29. Čuřík (Handl, Korhoň)
• 32. Fekiač (Handl)
• 34. Sršeň (Korhoň, Handl)
• 41. Račický
• 55. Korhoň (Handl)
• 59. Grmela (Vojáček)