JSME V SEMIFINÁLE!

13056HC SPARTAK Uherský Brod – HC SPARTAK Velká Bíteš 2:3

Neděle 5. března 2017

Neskutečné se stává skutkem.
V letošní smolné sezóně, kdy jsme k mnohým zápasům v základní skupině odjížděli v okleštěné sestavě, jednak pro zranění a nemoc hráčů, tak pro jejich pracovní zaneprázdnění, závěrem sezóny se to obrací. Tři kola před koncem základní části jsme se obávali, zda se nám podaří probojovat do play-off. Po výhrách v Uničově, doma s Rosicemi a v Hodoníně jsme skončili na sedmém místě a ve čtvrtfinále narazili na výborné mužstvo z UH. Brodu, které se netajilo ambicemi postupu do II. NHL. Před zápasy s námi si nic jiného než postup do semifinále nepřipouštělo. Už po našem sobotním domácím vítězství se projevil jejich předrážděný projev, za což se před nedělním utkáním jejich trenér omluvil. To však ještě nevěděli co je čeká.

Do utkání jsme vstoupili s pěti obránci a se třemi útoky (Trnka hrál v útoku a opět výborně). Už ve třetí minutě, po krásně sehrané přesilovce se ujímáme vedení. V jedenácté minutě, opět po využité přesilové hře vedeme 2:0. Domácí však do koce třetiny snižují. Vracející se hráč Buďa z trestné lavice (oslabení jsme ubránili) nešťastně tečuje puk, který dopadá před naší branku a domácí hráč doklepává.
Ve druhé třetině, v 22. minutě opět po využité přesilovce odskakujeme o dvě branky. Domácí však 15 vteřin před koncem třetiny po naší chybě snižují .
Třetí třetina je boj. Hra má vysokou úroveň. My však díky výbornému výkonu, obětavosti všech aktérů podpořenou výborným brankářem, odoláváme. Závěr utkání odehráváme ve dvojnásobném oslabení a při odvolání domácího brankáře hrajeme tři proti šesti. Ale vítězství je naše.
Potom se však začnou dít věci. Domácí fanoušci neunesou prohru, na naši střídačku hází „kelimky s obsahem", dochází k verbálnímu i částečně fyzickému kontaktu. Hlavní viníci jsou však pro fanoušky rozhodčí. Ti dvacet minut stojí v prostředku ledové plochy, která je obehnána nepříčetnými diváky. Za asistence policie se rozhodčí dostanou do šatny.
Je však pravdou, že domácí hráči se chovali sportovně (ne však trenéři), uznali naši kvalitu a divili se, že s takovým mužstvem jsme měli v základní části problémy a sami sobě vyčítali neproměněné šance. My odjíždíme jako vítězové a s postupem do semifinálové série, kde nás čeká rival z Velkého Meziříčí.
 
První zápas je ve středu 8. 3. 2017 v 18 hodin ve Velkém Meziříčí.
Odveta v sobotu 11. 3. 2017 v 17 hodin ve Velké Bíteši.
Případné třetí utkání v neděli 12. 3. 2017 v 17:30 hodin ve V. Meziříčí .
 
Sestava:
Alexa (Bartošek)
 

Novák – Buďa
Grman – Košecký
Odvářka
Touška J. – Touška M. – Petrčka
Grmela – Šidák – Štěpánek
Pospíšil P. – Pospíšil M. – Trnka

Branky:
02:17 Pospíšil M. (Pospíšil P.)
10:31 Štěpánek (Košecký)
21:01 Štěpánek (Touška M.)